Marco StrellerStreler: Porto je favorit, ali imamo šanse
 
Kapiten fudbalera Bazela Marko Streler rekao je da je u predstojećoj utakmici osmine finala Lige šampiona Porto favorit, ali da njegova ekipa ima šanse da se prvi put u klupskoj istoriji plasira u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.
Fudbaleri Bazela igraju sutra od 20.45 na svom Sent Jakons parku protiv Porta, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.
-Porto je u prošlosti osvajao Ligu šampiona, uvek su imali odlične igrače u timu, a tako je i sada. Imaju jak tim i znamo da nas čeka teška utakmica. Porto je favorit u ovom duelu – rekao je Streler, preneo je sajt Uefe.
-Zasluženo smo se plasirali u nokaut fazu i ponosni smo što smo uspeli da uradimo nešto na evropskoj sceni. Siguran sam da imamo šanse u dve utakmice protiv Porta, ali ne smemo zaboraviti da smo se u prošlosti uvek mučili protiv portuglaskih ekipa. Igramo u osmini finala Lige šampiona, ostali su samo dobri protivnici i zbog toga se radujemo predstojećem duelu-dodao je Streler.
Dvostruki evropski prvak Porto je od osvajanja titule 2004. Godine samo jednom igrao u četvrtfinalu (2008/2009), a Bazel je do sada samo jednom igrao u toj fazi i to pre 41 godinu.
U timu Bazela neće biti Fabijana Šara zbog suspenzije.
Porto je jedna od tri neporažene ekipe ove sezone u Ligi šampiona, pored Čelsija i Real Madrida.
Trener Porta Hulen Lopetegi rekao je da njegova ekipa mora oprezno da uđe u sutrašnji duel.
-Bazel je ekipa koja je zaslužila da se plasira u nokaut fazu pošto je igrala dobro u grupi sa Liverpulom i Realom. Pobedili su Liverpul I namučili Real u Švajcarskoj. To je iskusan i talentovan tim. Igramo u osmini finala tu su teški protivnici, ali želimo da ih pobedimo I prođemo dalje – rekao je trener Bazela Hulen Lopetegi.
Porto je izgubio samo jednom u poslednjih 14 utakmica u evropskim takmičenjima.
 
PHOTO: Valerio Pennicino/Getty Images Sport
Povezana vest:  Tuča navijača na Kipru, jedna osoba teško poveđena