dragan_mrdja_reprezentacija_fkvosaDragan Mrđa najbolji fudbaler Super lige Srbije

 

Treneri fudbalskih klubova Super lige Srbije proglasili su danas napadača Vojvodine Dragana Mrđu za najboljeg igrača domaćeg prvenstva, a petorica fudbalera Partizana izabrani su u najbolji tim lige.

Prema odluci superligaških trenera, Mrđa je sa šest glasova izabran za najboljeg fudbalera u tek završenoj sezoni domaćeg prvenstva. Napadač Vojvodine je ove sezone postigao 22 gola i najbolji je strelac Super lige.

-Imao sam sjajnu sezonu i sve sam učinio da dođem do nagrada, a za priznanja su zaslužni i saigrači i klub – rekao je Mrđa novinarima.

-Ekipa nije ostvarila ciljeve koje smo zacrtali pre početka sezone, ali to je fudbal, takve stvari se dešavaju. Nadam se da će Vojvodina u skorijoj budućnosti biti prvak države – dodao je on.

Upitan da li će i sledeće sezone igrati u Vojvodini, Mrđa je rekao:

-Kako stvari stoje – izgleda da neću.

Napadač Vojvodine rekao je da se okreće pripremama reprezentacije za Svetsko prvenstvo i da se nada da će igrati za nacionalni tim u Južnoj Africi. On je poručio da ne treba praviti euforiju pred Mundijal, ali i da se nada da će reprezentacija ostvariti dobar rezultat.

Povezana vest:  Ćavi oborio rekord po broju nastupa u Ligi šampiona

-Daću maksimum i pokušaću da se nametnem selektoru (Radomiru Antiću) na pripremama, kao što sam to radio u prvenstvu. Glupo bi bilo kada bih rekao da se ne nadam odlasku u Južnu Afriku, svaki igrač koji je dobio poziv za pripreme se tome nada – rekao je Mrđa.

Za najboljeg mladog fudbalera proglašen je Saša Marković iz OFK Beograda, dok je za najboljeg trenera izabran šef stručnog štaba Spartaka Zoran Milinković.

Milinković, koji je predvodio Spartak do četvrtog mesta u Super ligi, rekao je da je ponosan zbog nagrade i dodao da će takmičenje u Ligi Evropa za njega i klub biti veliki izazov.

-Ponosan sam zbog nagrade koje su mi dodelile moje kolege, to je čast i obaveza. Evropa je veliki izazov, kao i naredno prvenstvo. Ali, kao i svim klubovima u Srbiji, mnoge stvari zavise od budžeta, videćemo u narednih par dana šta će se dešavati – rekao je Milinković.

Povezana vest:  Kapelo odbio milion funti za autobiografsku knjigu sa SP-a

Milinković je rekao da je veliki optimista i da očekuje dobar rezultat nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu.

-Veliki sam optimista, verujem u izabranike Radomira Antića. Verujem da će naša reprezentacija poleteti visoko, u skladu sa svojim nadimkom – kao pravi orlovi – dodao je on.

U najboljem timu Super lige Srbije nalaze se golman Crvene zvezde Saša Stamenković, a na poziciji desnog beka je njegov saigrač Pavle Ninkov. Centralni bekovi su Mladen Krstajić iz Partizana i Milan Vilotić iz Zvezde, a najbolji levi bek je igrač crno-belih Marko Lomić.

Drugu godinu uzastopno, za najboljeg zadnjeg veznog igrača proglašen je Ljubomir Fejsa iz Partizana, a njegov saigrač Radosav Petrović je najbolji centralni vezni igrač. Na poziciji levog veznog igrača je Dušan Tadić iz Vojvodine, a na poziciji desnog Nikola Lazetić iz Zvezde.

Povezana vest:  Tevez ponovo u reprezentaciji Argentine posle tri godine

Titulu najboljeg ofanzivnog veznog igrača odbranio je Almami Moreira iz redova srpskog šampiona, dok je za najboljeg napadača proglašen Dragan Mrđa.

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić rekao je da je zadovoljan radom Zajednice superligaša.

-Ovo je bila naporna i neizvesna sezona, u kojoj se do kraja prvenstva nije znalo ko će ispasti iz lige, a ko će biti šampion. Bilo je dobro takmičenje, regularna liga – rekao je Karadžić.

-Imamo dobre igrače, dobru arbitražu, ali fali nam infrastruktura. Sada se okrećemo Južnoj Africi, a od septembra kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Gradi se Kuća fudbala u Staroj Pazovi. FSS i rukovodstvo će učiniti sve da srpski fudbal bude najbolji u region – poručio je Karadžić.

Na svečanosti je uručena i nagrada za najbolju fotografiju sa utakmica Super lige Srbije. Fotograf iz lista Blic Aleksandar Dimitrijević nagrađen je za fotografiju sa utakmice Rad – Crvena zvezda.