Mesi: Problemi u prošloj godini su uticali na moju igru

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas da su problemi na terenu ali i u privatnom životu uticali na njegovu igru u prošloj sezoni. Mesi je prošle sezone odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima I postigao je 41 gol, ali nije zadovoljan pošto Barselona nije osvojila nijedan trofej. 
Argentinski reprezentativac rekao je da su povrede, ali i sudski proces zbog problema sa porezom, uticali na njegovu igru i da u ovoj godini želi da bude „stari Mesi“. 
-Želim da se što pre vratim u najbolju formu, znam da prošla godina nije bila toliko dobra. Imao sam mnogo problema, na terenu i van njega. U ovu godinu sam ušao sa velikom izazovom, da promenim sliku o sebi iz prošle sezone i budem igrač kakav sam bio prethodnih godina – rekao je Mesi u emisiji Mundo Leo. 
Četvorostruki najbolji fudbaler sveta ocenio je da Barselona u dobroj formi dočekuje duel sa Mančester sitijem u osmini finala Lige šampiona. 
-Trenutno smo u dobroj formi. Godina nije dobro počela ali na sreću, posle utakmice sa Real Sosijedadom sve se promenilo, sada je drugačija dinamika u ekipi i sve nam dobro ide. Ekipa ima mnogo samopouzdanja, promenili smo stav i zbog toga sada igramo dobro, ali ima još mnogo do kraja sezone – rekao je on. 
Prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona igraće se u Mančesteru 24. februara, a revanš je na programu 18. marta na stadionu Kamp Nou u Barseloni. 
-Ekipa Sitija je sačinjena od sjajnih igrača i očekujem težak duel. Njihov cilj je da prođu dalje, pošto im to već dugo nije pošlo za rukom. Biće izjednačeno, detalji će odlučiti. Siti se pojačao u odnosu na prošlu sezonu – rekao je Mesi. 

Povezana vest:  Alegri: Juventus i Roma jedini kandidati za titulu