jelensuperliga logo

Nastavlja se prvenstvo, Partizan protiv Voždovca

Utakmicama 16. kola, posle pause od dva i po meseca, za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, vodeći Partizan igraće protiv Voždovca, a Crvena zvezda u Nišu protiv Radničkog.Sedam utakmica prvog prolećnog kola igraće se u subotu, a poslednji meč između Radničkog i Zvezde na programu je u ponedeljak od 16 časova. Termin je promenjen zbog održavanja finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu.
Partizan će sutra od 16 časova na svom terenu igrati protiv Voždovca i pokušaće da pobedi kako bi zadržao šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu. Ekipa Marka Nikolića u prolećni deo šampionata ulazi oslabljena, bez dvojice najboljih napadača Petra Škuletića i Danka Lazovića, koji su postigli 23 od 38 Partizanovih golova u prvenstvu ove sezone.
U ekipi Partizana biće dosadašnji fudbaler Voždovca Stefan Babović, koji se tokom zimskog prelaznog roka vratio u Humsku. Ekipa Zorana Milinkovića u utakmicu ulazi nizom pet utakmica bez poraza I pokušaće da nastavi tu seriju.
Crno-beli su u poslednjem kolu pred pauzu na svom terenu pobedili Borac sa 5:1, a Voždovac je bio bolji od Radničkog iz Niša sa 2:1. Partizan je prvi na tabeli sa 38 bodova, a Voždovac zauzima 12. Mesto sa 16 bodova.
Fudbaleri Zvezde će u ponedeljak u Nišu pokušati da pobede i ostanu u trci sa Partizanom. Ekipa Nenada Lalatovića je dobro obavila pripreme, nije pretrpela nijedan poraz pa u dobrom rasploženju dočekuje nastavak prvenstva.
Radnički će pokušati da se iskupi za poraz od Voždovca i poboljša svoje šanse za opstanak u ligi. U 15. kolu Zvezda je u Lučanima odigrala 1:1, a Radnički je izgubio od Voždovca (1:2). Zvezda je druga na tabeli sa 32 boda, a Radnički je pretposlednji sa 12 bodova.
Trećeplasirana Vojvodina igra na Omladinskom stadionu protiv OFK Beograda i želi pobedu kako bi zadržala korak za „večitim“ rivalima. Novosađani su u prošlom kolu pobedili Radnički u Kragujevcu sa 4:3, a „romantičari“ su podelili bodove sa Jagodinom (1:1).
Vojvodina je treća na tabeli sa 29 bodova, a OFK Beograd zauzima šesto mesto sa 22 boda.
Fudbaleri Čukaričkog igraju na svom terenu protiv Napretka I pokušaće da ostvare treću uzastopnu pobedu kako bi se zadržali u vrhu tabele. Ekipa Vladana Milojevića je u prošlom kolu pobedila Spartak sa 2:0, a Napredak je u gostima pobedio Rad sa 1:0.
Čukarički je četvrti na tabeli sa bodom manje od Vojvodine, a Napredak je 11. i nalazi se u grupi ekipa koje imaju po 16 bodova.
Fudbaleri Rada igraju na svom terenu protiv Novog Pazara i pokušaće da prekinu niz od tri utakmice bez pobede. „Građevinari“ zauzimaju 10. mesto na tabeli sa 16 bodova, a Novi Pazar je peti sa 23 bodova.
Na stadionu Rada biće otvorena nova tribina, bliža SC Voždovac, a ulaz na stadion je besplatan.
U ostalim utakmicama Mladost će u Lučanima igrati protiv Jagodine, Donji Srem kao domaćin protiv Borca, a Radnički u Kragujevcu protiv Spartaka „juri“ drugu prvenstvenu pobedu.
Parovi 16. kola Super lige Srbije:
Subota:
Čukarički – Napredak (13.30)
Radnički – Spartak (13.30)
Donji Srem – Borac (13.30)
Mladost – Jagodina (13.30)
OFK Beograd – Vojvodina (13.30)
Rad – Novi Pazar (13.30)
Radnički (KG) – Spartak (13.30)
Partizan – Voždovac (13.30)

Povezana vest:  Everton vređan na rasnoj osnovi, gestikulirao prema navijačima

U ponedeljak:
Radnički (N) – Crvena zvezda (16.00)