Milorad Kosanovic 2013

Kosanović: Maksimalnim zalaganjem do uspeha na Banjici

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da poštuje mladost i takmičarski pristup Rada, ali da će njegovi fudbaleri maksimalnim zalaganjem pokušati da ostvare povoljan rezultat. 
-Pripreme su bile dobre i interesantne, ali bez takmičenja nema adrenalina. U ovom momentu imam na raspolaganju najveći deo tima iz jesenje polusezone, nekoliko novajlija koji mogu da igraju, a postoje i problemi s nekim igračima. Ne mogu reći da nećemo biti standardni, možda je preciznije da nećemo biti kompletni onako kako sam zamišljao – rekao je Kosanović novinarima Novom Pazaru. 
Posle polovine prvenstva, Novi Pazar je peti na tabeli sa 23 boda, dok je Rad na 10. mestu sa sedam bodova manje. 
-Sve utakmice u ligi su pođednako teške, nema velike razlike između timova iz gornjeg i donjeg dela tabele. Morate biti maksimalno spremni i koncentrisani, a za uspeh, posebno u gostima, neophodna je sportska sreća. Tako će biti i sutra u Beogradu – kazao je Kosanović. 
On je najavio da će Pazarci biti lišeni pomoći Slobodana Vukovića, verovatno i Žarka Udovičića. 
-Vuković je platio danak rada na tvrdim terenima, pa ne bih da rizukujem, dok je pitanje šta će biti sa Udovičićem. Imamo određene igrače koji još nisu licencirani, kao i neke koji još nisu ušli u sistem. Probaćemo to da rešavamao kroz prvenstvo, što brže možemo – rekao je Kosanović. 
Od igrača koji su pristigli tokom zimske pauze, izdvojio je Željka Đokića, Miroljuba Kostića i Filipa Arsenijevića. 
-Oni su pokazali da imaju kvalitet za Pazar. ‘Stranci’ (iz Ekvadora I Brazila) su tek došli, pa treba vremena da se to malo bolje pogleda – ocenio je Kosanović. 
Utakmica između Rada i Novog Pazara igraće se u subotu od 13.30 na Banjici, u 16. kolu Super lige Srbije. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Prvi poraz Olimpijakosa, nova pobeda CSKA