Yaya Toure Vincent KompanyTureov agent: Jaja bi voleo da završi karijeru u Sitiju

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture neće na leto napustiti klub i preći u Inter, rekao je danas njegov menadžer Dimitri Seluk.
Italijanski mediji preneli su da je trener Intera Roberto Manćini zainteresovan je da ponovo sarađuje sa Tureom i iskoristi njegovo nezadovoljstvo statusom među „građanima“.
-Jaja voli Siti i srećan je u klubu, iako nekada izrazi nezadovoljstvo. U suštini, on bi voleo da ostane u Sitiju do kraja života i nakon igračke karijere radi u klubu na nekoj od funkcija. To je razlog zbog kojeg želim novi ugovor za njega. Nije sve u novcu već u poštovanju i poverenju prema Tureu – rekao je Seluk za Sandej Miror.
Seluk je istakao da bi Ture posle igračke karijere mogao da postane sportski direktor Sitija.
-Mislim da bi ta funkcija bila idealna za njega i razmišljamo dosta o tome. Igrao je u Belgiji, Ukrajini, Grčkoj, Francuskoj, Španiji i Engleskoj i osvajao titule, tako da dobro poznaje evropski fudbal – rekao je Seluk i poručio da se predsednik Šeik Mansur ne bi odrekao Turea ni za 250 miliona evra.
Ture je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 26 utakmica i postigao devet golova.
Vezista iz Obale Slonovače je 2010. godine prešao u Siti iz Barselone, a prethodno je igrao za Olimpijakos, Monako, Metalurg iz Donjecka i Beveren.

Povezana vest:  Dortmund deklasirao Frajburg, Bajern jedva protiv Volfsburga