RADNICKI NIS-ZVEZDA 32

Crvena zvezda bez pobede protiv Radničkog u Nišu

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su danas u Nišu protiv ekipe domaćeg Radničkog nerešeno 0:0, u preostaloj utakmici 16. kola Superlige Srbije. Aktuelni šampion propustio je priliku da iskoristi kiks vodećeg Partizana na startu prolećnog dela sezone i priđe mu na četiri boda zaostatka.
Kako su crveno-beli igrali, može se reći da su još i dobro prošli, jer su Nišlije u prvom poluvremenu imale inicijativu i malo je nedostajalo da steknu barem gol prednosti.
Lakić-Pešić je iz blizine imao veliku priliku da zatrese mrežu, pokušao je i Marjanović da savlada golmana Beograđana Slobodana Rajkovića, ali je oba puta novi kapiten Zvezde izvanredno intervenisao.
U prvih 45 minuta igralo se žustro i otvoreno, Radnički nije respektovao favorita, bio je konkretniji i agilniji, pa je odbrana crveno-belih bila na iskušenjima.
Crvena zvezda je u nastavak utakmice ušla nešto agresivnije. Zaustavila je nalete Nišlija, a istovremeno pokušavala da stigne do dragocenog pogotka, pa je i protivnički golman Borjan imao više posla.
Ozbiljnije su pripretili Stojanović, Parker, Ristić i posebno Savićević, međutim, sve je delovalo stihijski, pa je domaćin odoleo pritisku i zasluženo izborio značajan bod u borbi za beg sa dna tabele.
U prisustvu oko 5.000 gledalaca na Čairu crveno-beli nisu ispunili očekivanja i „mršavim“ remijem „anulirali“ kiks Partizana u subotu protiv Voždovca u Humskoj (3:3), pa su ostali na minus šest bodova u odnosu na lidera šampionata.
Radnički Niš – Crvena zvezda 0:0
Odigrano u subotu: Partizan – Voždovac 3:3, Čukarički – Napredak 1:0, Donji Srem – Borac 0:1, Mladost – Jagodina 2:3, OFK Beograd – Vojvodina 0:0, Rad – Novi Pazar 1:0, Radnički Kragujevac – Spartak 1:0.
Tabela: Partizan 39 bodova, Crvena zvezda 33, Čukarički 31, Vojvodina 30, Jagodina 24, Novi Pazar i OFK Beograd po 23, Mladost Lučani i Rad po 19, Spartak 18, Voždovac 17, Napredak, Donji Srem i Borac po 16, Radnički Niš 13, Radnički Kragujevac 10.
U utakmicama 17. kola u subotu igraju Partizan – Radnički Niš, Voždovac – Donji Srem, Borac – rad, Novi Pazar – Čukarički, Napredak – Radnički Kragujevac, Spartak – OFK Beograd, Vojvodina – Mladost i Jagodina – Crvena zvezda.

Povezana vest:  Čeh: Kurtoa me još više motiviše