torres atl mad-predstavljanje

Tores predvodi Atletiko u Leverkuzenu, Venger čeka Monako

Dueli Bajera iz Leverkuzena i madridskog Atletika, odnosno Arsenala i Monaka sutra uveče zatvaraju prvi deo osmine finala Lige šampiona.
Šampion Španije i aktuelni viceprvak Evrope Atletiko stiže u Leverkuzen sa željom da na startu eliminacione faze započne novu „vožnju do finala“, dok će Arsenal, koji skoro 10 godina ne uspeva da dođe do same završnice, pokušati da već u prvom meču završi posao protiv bivšeg tima Arsena Vengera.
-Ne postoji bolji način da zaboravimo ono što nam se desilo u Lisabonu, nego da ponovo dođemo do finala i osvojimo trofej – izjavio je trener Atletika Dijego Simeone i jasno otkrio ambiciju u elitnom takmičenju.
„Marka“ prenosi da će Atletiko u Leverkuzenu „napasti“ domaćina sa trojicom napadača od prvog minuta – Grizmanom, Mandžukićem i Toresom, što jasno otkriva ambicije Madriđana, što zbog kvaliteta pomenutih napadača, ali i činjenice da su Hrvat i Španac već osvajali trofej u elitnom takmičenju.
Domaćin je dobio tri od poslednja četiri meča na svo terenu u Ligi šampiona, ali sa druge strane Atletiko je poražen na samo jednom od poslednjih devet gostovanja.
Za Leverkuzen neće igrati suspendovani Toprak i povređeni Kruse i Bender, dok će kod Atletika izostati povređeni Koke.
Sa teretom od četiri uzastopne eliminacije u osmini finala Arsenal dočekuje Monako, a Venger, koji je od 1987. do 1994. godine sedeo na klupi „kneževa“, prvi put će igrati protiv kluba sa kojim je osvojio titulu i Kup, ali i izgubio finale Kupa kupova.
-Želimo da npravimo iskorak u Ligi šampiona i potreban nam je trijumf. Uveren sam da ćemo ga i ostvariti – izjavio je Deni Velbek.
Za Arsenal neće igrati povređeni Arteta, Čemberlen, Ramzi i Debiši, dok su gosti kompletni.
Obe utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

Povezana vest:  adipower Predator® – najprecizniji Predator® model ikada proizveden