fk novi pazar

Novi Pazar: Naš veliki propust, nedopustiv napad na igrača

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da je nedopustivo da se dešavaju incidenti poput jučerašnjeg kada je jedan navijač prislonio pištolj na glavu igrača Žarka Udovičića i poručio da je klub svestan propusta koji su doveli do toga.
„Oštro osuđujemo i ograđujemo se od takvih postupaka i smatramo da je time narušen integritet kluba. Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju i da navijači ulaze u prostorije kluba kako bi razgovarali sa igračima. Uprava je na hitnom zasedanju donela jednoglasan zaključak o velikim propustima organizacije kluba i donela niz mera kako bi poboljšala organizaciju i funkcionisanje čime se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti“, navodi se u zvaničnom saopštenju.
Pazari poručuju da „takozvani navijaei nisu prijatelji kluba, niti grada, a ni 95 posto onih koji dolaze na Gradski stadion da gledaju fudbal.
„Oni ne predstavljaju Novi Pazar i nisu zaslu?ili da se o njima govori. O njima svoj sud treba da daju nadležni organi. Fudbalski klub Novi Pazar je do sada, zbog takvih, pretrpeo veliku finansijsku i materijalnu štetu koja se meri milionima“, zaključuje se u saopštenju.
Ranije danas incident je osudio Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, čiji je predsednik Mirko Poledica sinoć gostujući u emisiji Total soker na SOS kanalu objavio informaciju o incidentu.
Poledica je rekao da se Udovičiću pretilo jer je promašio penal protiv Rada i da je fudbaler odmah potom zatražio raskid ugovora sa Novim Pazarom.
Kako je Tanjugu potvrđeno u klubu Udovičić je odmah posle incidenta otišao u rodno Užice, ali bi uskoro trebalo da se vrati u Novi Pazar. 
Prethodno je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao da bi klub, u slučaju da se još jednom ponovi nešto slično, trebalo da prestane da postoji, a oglasila se i policija, koja je saopštila da je juče dobila anonimnu prijavu i da su operativci odmah izašli na teren.
„Fudbaleri sa kojima je policija razgovarala, kao i građani rekli su da se ništa nije dogodilo na stadionu. Policija je sačinila zapisnik i predala ga javnom tužiocu“, rekla je portparol l Policijske uprave Novi Pazar Bedrija Mujović Tanjugu.
Utakmica 16. kola Superlige između Rada i Novog Pazara završena je u subotu pobedom domaćina rezultatom 1:0.

Povezana vest:  FK Partizan neće u Balkansku ligu