arsen wenger 23

Venger: Ne smemo da potcenimo Monako

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da njegovi fudbaleri ne smeju da potcene Monako u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona. Fudbaleri Arsenala sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Monaka, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. 
Arsenal je u prethodne četiri sezone u osmini finala završavao takmičenje u Ligi šampiona, u dva navrata izgubio je od Bajerna iz Minhena, a gubio je od Milana i Barselone. 
-Poslednjih godina imali smo težak žreb u osmini finala. Sada su šanse 50:50. Znamo da je Monako jak u dobrani, pošto tokom grupne faze nisu primili golove protiv jakih protivnika. Biće nezgodno, ne smemo nikoga da potcenimo ali moguće je da prođemo – rekao je Venger. 
Venger je tokom karijere, od 1987. do 1994. godine bio trener Monaka, a prve sezone osvojio je titulu u francuskom prvenstvu. Francuski trener će prvi put predvoditi Arsenal protiv svog bivšeg kluba. 
-Bio sam pomalo iznenađen žrebom, pošto sam očekivao nekog ‘zvučnijeg’ protivnika. To je i jedna od čudnih slučajnosti u životu, pošto sam poslednjih 25 godina proveo u ta dva kluba. Neobično je igrati protiv njih u Ligi šampiona. To je za mene bio mali emotivni šok – rekao je Venger. 
Arsenal je u subotu pobedio Kristal Palas sa 2:1 i u utakmicu ulazi sa tri uzastopne pobede koje su mu donele treće mesto na tabeli, a Monako je pobedio Nicu sa 1:0 i popeo se na četvrto mesto. U timu Arsenala neizvestan je nastup Aleksa Okslejd Čembrlena zbog problema sa preponom, kao i Arona Remzija, zbog povrede tetive. 
Osim Real Madrida, Arsenal je jedni klub koji je svake godine igrao u nokaut-fazu Lige šampiona, otkako je uveden novi format, u sezoni 2003/2004. Trener Monaka Leonardo Žardim ima problema sa sastavom zbog povreda igrača. Zbog povrede butnog mišića neizvestan je nastup Lajvina Kurzave, dok Rikardo Karvaljo ima problema sa povredom lista, a Andrea Rađi sa povredom kolena. 
Utakmicu će propustiti kapiten Žeremi Tulalan zbog suspenzije, a napadač Lasina Traore zbog operacije desne noge, zbog koje će pauzirati šest do osam nedelja. a

Povezana vest:  Omladinci Srbije pobedili Hrvatsku u prijateljskom meču