FSS logo

Sredstva FSS za obnovu fudbalskih objekata u Obrenovcu

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputio je zahtev Vladi Republike Srbije da posebna sredstva koja su prikupljena isključivo od strane FŠ budu namenjena za obnovu na fudbalskim objektima u Obrenovcu, kao području koje je najviše stradalo u prošlogodišnjim poplavama.
Odbor za hitna pitanja FŠ razmatrao je danas plan raspodele sredstava za pomoć klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine. 
Sredstva na namenski račun obezbeđena su angažmanom FSS, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA, a plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FSS.
Odlučeno je da 60 odsto ukupnih sredstava namenski pripadne klubovima za sanaciju šteta nastalih na osnovu poplava, a da preostalih 40 odsto bude dostupno pojedinim klubovima Superlige kao pomoć za sanaciju infrastrukture na svojim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama.
Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, na osnovu utvrđene štete, dobio je sredstva za sanaciju 33 terena – stadiona na svojoj teritoriji. 
Očekuje se da će u toku naredne nedelje biti završen i tender za izvođača radova na sanaciji štete na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda, što se odnosi na 17 klubova.
Izvršena je promena u kalendaru takmičenja FSS zbog učešća mlade reprezentacije na prvenstvu Evrope u Češkoj i selekcije do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, pa će prvenstvo Prve lige Srbije biti završeno 23. maja, a Superlige dan kasnije.
Potvrđeno je da će sednica Izvršnog odbora FSS biti održana u utorak 3. marta u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Bufon ne ide iz Juventusa