nemanja-mihajlovic-070
Vojvodina nastavlja poteru za „večitima“, Rad bolji od Borca
 
Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Novom Sadu Mladost iz Lučana sa 2:1, u utakmici 17. Kola Super lige Srbije, i preuzeli drugo mesto na tabeli.
Svi golovi u Novom Sadu postignuti su u drugom poluvremenu. Vojvodina je povela u 60. minutu golom Mijata Gaćinovića, a četiri minuta kasnije vođstvo je duplirao Mirko Ivanić. Konačan rezultat postavio je Vladimir Golemić u 76. minutu iz jedanaesterca. Prethodno je Nino Pekarić igrao rukom u kaznenom prostoru.
Vojvodina je posle niza od tri utakmice bez poraza sa 33 boda preuzela drugo mesto od Crvene zvezde, koja će utakmicu 17. kola igrati sutra od 15 časova u Jagodini. Mladost je pretrpela osmi poraz i zauzima 10. mesto sa 19 bodova.
Fudbaleri Rada pobedili su u Čačku domaći Borac sa 1:0 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Jedini gol postigao je Nemanja Mihajlović u 32. minutu.
„Građevinari“ su se popeli u sredinu tabele, zauzimaju osmo mesto sa 22 boda, a Borac je 14. sa 16 bodova.
Fudbaleri Donjeg Srema pobedili su u Beogradu Voždovac sa 1:0 I izvukli se iz opasne zone. Jedini gol na utakmici postigao je Darko Spalević u 49. minutu.
Donji Srem je 12. na tabeli sa 19 bodova, a Voždovac je 13. sa dva boda manje.
Fudbaleri Spartaka pobedili su u Subotici OFK Beograd sa 1:0 I prekinuli niz od dva poraza. Pobedonosni gol postigao je Đorđe Ivanović u 14. minutu.
Spartak se posle pete prvenstvene pobede popeo na deveto mesto na tabeli sa 21 bodom, a OFK, koji je nastavio niz od četiri utakmice bez pobede, zauzima sedmo mesto sa 23 boda.
Fudbaleri Napretka pobedili su u Kruševcu Radnički iz Kragujevca sa 1:0 golom Tomislava Ivičića u 26. minutu. Napredak je 11. na tabeli sa 19 bodova, a Radnički, koji je pretrpeo deveti poraz, zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa 13 bodova.
U toku je utakmica Novi Pazar – Čukarički, a od 17 časova počinje duel Partizana i Radničkog iz Niša.
Povezana vest:  Drente: Mesi me vređao na rasnoj osnovi