milanovic spar rad 29112014 004Milanović zadovoljan pobedom, Bogićević čestita

Trener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je da je zadovoljan igrom svog tima i današnjom pobedom nad Borcem u Čačku, ali je dodao da je i dalje oprezan kađe u pitanju borba za opstanak.
-U prvom poluvremenu smo odlično zatvorili sredinu terena i čekali svoj trenutak. Iskoristili smo grešku u odbrani i Nemanja Mihajlović je postigao gol. U drugom poluvremenu smo dozvolili Borcu da napravi pritisak, ali smo to izdržali dosta profesionalno i odigrali kako treba, uz nekoliko naših kontri koje nismo realizovali – rekao je Milanović medijima.
Rad je danas u 17. kolu Super lige pobedio Borac sa 1:0 i tako došao na osmo mesto tabele sa 22 boda. Borac je sada u zoni ispadanja sa 16 bodova. Radu je ovo bila druga uzastopna pobeda, a u poslednjih pet kola je pretrpeo samo jedan poraz.
Milanović je kazao da za njega ti rezultati nisu iznenađenje.
-Nije ovo ništa neočekivano. Mi smo prvi deo sezone isto ovako igrali i na strani i kod kuće, iako praktično i nismo igrali kod kuće. Uglavnom, igrali smo bolje nego što rezultati pokazuju. Na pripremama smo nastavili da radimo, a imamo i mnogo mladih igrača koji su nastavili da se razvijaju – rekao je Milanović.
Rad sada ima šest bodova više od ekipa iz opasne zone, ali Milanović je kazao da se ne opušta.
-Ja sam trener i ne mogu da se opuštam nikad, još sam oprezan. Bežimo i stvaramo ozbiljniju prednost i nastavićemo da je stvaramo u narednim mečevima – rekao je Milanović.
Trener Borca Bogić Bogićević kazao je da Rad imao sreće, ali i da je zasluženo pobedio.
-Mislim da smo u početku bili bolji i imali smo ofanzivu, ali je Nikola Boranijašević napravio kardinalnu grešku i dodao loptu praktično njihovom igraču. U drugom poluvremenu smo imali ofanzivu, a oni su pravili kontre, ali nismo uspeli da izjednačimo, oni su sasvim dobro odigrali – rekao je Bogićević.
Borac je sada u opasnoj zoni, ali je Bogićević kazao da će se o opstanku odlučivati u poslednjim kolima.
-Ništa ovo drastično ne menja. Videli ste ostale rezultate a?? Donji Srem pobedio je Voždovac, Napredak pobedio, Novi Pazar drugi put uzastopno gubi… Odlučivaće se ovo u poslednjim kolima – rekao je Bogićević.

Povezana vest:  Minut ćutanja na fudbalskim utakmicama u Francuskoj