real-mad-tuga

Real na ispitu protiv Šalkea, Porto na Bazel

Aktuelni prvak Evrope Real Madrid dočekaće sutra na stadionu Santjago Bernabeu Šalke, a Porto će ugostiti švajcarski Bazel u revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona. Madriđani su 18. februara u Gelzenkirhenu slavili sa 2:0, pa stoga ekipa Karla Ančelotija ulazi s solidnom prednošću u revanš duel. 
Ančeloti je rekao da je njegov tim posle dva vezana neuspeha u Primeri izgubio samopouzdanje i izrazio nadu da će protiv Šalkea započeti novu seriju dobrih rezultata. 
Zvanično najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo na utakmici protiv Atletik Bilbaa u Primeri nije uputio nijedan šut ka golu rivala, dok Geret Bejl na poslednjih osam utakmica nije postigao gol. 
-Mom timu nedostaje timski rad, igrači ne sarađuju na terenu, svi igraju kao individue. Treba da poradimo na tome, da osmislimo još neki način napada – kazao je Ančeloti. 
S druge strane, Šalke je za vikend, posle dva poraza i jednog remija, obradovao svoje navijače pobedom nad Hofenhajmom od 3:1, a junak utakmice bio je mladi Maks Majer, kog je trener „rudara“ Roberto di Mateo pohvalio. 
-Maks je odigrao jednu neverovatnu utakmicu, bio je čovek odluke. Takođe, tim je odlično odigrao, imali smo dosta prilika i lopta se dobro kretala… Sada treba da se okrenemo teškoj utakmici u Madridu koja nas očekuje i da se dobro pripremimo za nju – rekao je Di Mateo.
Porto i Bazel su u prvoj utakmici u Švajcarskoj remizirali 1:1, pa tako portugalski tim u revanš ulazi sa bolje pozicije. 
Porto je nakon osvajanja Lige šampiona 2004. godine samo jednom izborio plasman u četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja, dok je Bazel do sada samo jednom učestvovao i to pre 41 godinu. Takođe, Porto je na svom stadionu neporažen u poslednjih osam utakmica u Ligi šampion, a i u revanš utakmicu ulazi u dobrom raspoloženju nakon šest uzastopnih trijumfa u domaćem prvenstvu. 
Obe revanša utakmice osmine finala Lige šampiona igraće se sutra od 20.45. 

Povezana vest:  Fifa sledeće nedelje odlučuje o SP u Kataru