matija nastasic

Nastasić: Utakmica s Portugalom odlučujuća za Srbiju

Reprezentativac Srbije i fudbaler Šalkea Matija Nastasić rekao je danas da je predstojeća utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Portugala odlučujuća. 
-To je praktično biti ili ne biti utakmica za nas. Samo pozitivan rezultat nas ostvalja u trci za Evropsko prvenstvo i zato svi moramo biti maksimalno koncentrisani na ono što nas čeka prtoiv Portugala – rekao je Nastasić za goal.com. 
-Svi do jednog moramo pružiti 200 odsto svojih mogućnosti, jer jedino tako možemo do toliko potrebnih bodova – dodao je on. 
Srbija će se 29. marta u Lisabonu sastati sa Portugalom u utakmici četvrtog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvesntvo 2016. godine. Nastasić je kazao da mu je izuzetno drago što je prelaskom u nemački Šalke iz Mančester sitija vratio u takmičarski ritam. 
-Koliko mi je drago zbog Šalkea što redovno i fino igram toliko mi je to bitno zbog reprezentacije, u koju sam uvek rado dolazio. Nije isto kada samo treniraš u klubu i kada imaš mečeve u nogama. želiš, hoćeš, trudiš, ali te telo prosto ne sluša. Sada sam spreman da dam najbolje od sebe za Srbiju – kazao je Nastasić. 
On je rekao da ima veoma dobru saradnju sa trenerom Šalkea Robertom di Mateom. 
-Kakav je stručnjak najbolje govori njegova evropska titula sa Čelsijem, a ja ću samo dodati da je veliki taktičar i odličan pedagog, koji stoji iza svojih ideja. S njim na klupi Šalke je dobio na čvrstini i disciplinovanosti – rekao je Nastasić. 
-Stalno nas savetuje gde, šta i kako treba da popravimo, što mnogo znači nama mlađim igračima, kojih je puno u Šalkeu – dodao je on. 
Šalke posle 24 odigrane utakmice u prvenstvu Nemačke zauzima peto mesto sa 38 bodova, a Nastasić se nada da će tim do kraja sezone uspeti da izbori treće mesto i plasma u Ligu šampiona naredne sezone. 
-Imamo još deset kola i isto toliko prilika da stignemo do postavljenog cilja. S druge strane, nikako da vežemo dve pobede u drugom delu sezone. Jednom odigramo odlično, drugi put ne dovršimo posao do kraja, pa budemo katastrofalni – kazao je Nastasić. 
Šalke će se sutra u Berlinu sastati sa Hertom u utakmici 25. Kola Bundeslige. 

Povezana vest:  UEFA od EP zaradila manje nego pre četiri godine