partizan slavlje

Partizan siguran protiv Jagodine u prvom meču polufinala

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Beogradu Jagodinu sa 3:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Strelci su pred oko 2.500 gledalaca bili Petar Grbić u trećem, Andrija Živković u 45. minutu i Darko Brašanac u nadoknadi meča. Revanš se igra 8. aprila u Jagodini. 
Partizan poveo posle kontranapada. Ivan Šaponjić je lepo prošao po levoj strani, oslobdio se protivničkih igrača, dodao loptu Andriji Živkoviću u sredinu, koji je uočio slobodnog Grbića, koji je šutirao iz prve i savladao golmana Nikolu Perića. 
Grbić je gol proslavio tako što je sa klupe za rezervne igrače obuo levu kopačku i tako odgovorio premijeru Srbije na prozvike da neki igrači Partizana „imaju dve leve noge“. Posle toga je Jagodina pokušavala šutevima sa distance. Šutirali su Miloš Lepović, Vuk Mitošević i Milan Đurić. U dva navrata je Živko Živković, a jednom je lopta završila preko prečke. 
U 37. minutu Nikola Drinčić je šutirao sa oko 20 metara, ali je golman Jagodine bio na pravom mestu i poslao loptu u korner. U 45. minutu bilo je 2:0. Vladimir Volkov je centrirao u šesnaesterac, a lopta se odbila o Stefana Babovića do Andrije Živkovića, koji je izblizine smestio u mrežu za 2:0. 
Jagodina je početkom drugog poluvremena krenula u ofanzivu imala je više loptu u posedu, ali nije stvorila nijednu ozbiljnu šansu. Nemanja Kojić je u 86. minutu pogodio prečku, a treći gol je postignut u nadoknadi vremena. 
Kojić je posle kontranapada pronašao Brašanca, koji je mirno smestio loptu u mrežu. Sudija je označio kraj čim je lopta krenula sa centra. 

Povezana vest:  Poraz Zvezde od Mitjilanda, Degenek isključen