dodic turska 1

Dodić objavio spisak, Kostić „prekomandovan“ u A tim

Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Švedske i Italije na kojem nema Filipa Kostića, koji je „prekomandovan“ u A tim.
Sa mladom selekcijom ponovo je Miloš Jojić, koji u poslednje vreme praktično nema minutažu u Borusiji iz Dortmunda, kao i povređeni kapiten Marko Petković.
Utakmice sa Švedskom i Italijom, takođe ucecsnicima Evropskog šampionata, biće odlična provera za finalni turnir u Češkoj, ali i debi Dodića, koji je na funkciji selektora nasledio Radovana Ćurčića, sada selektora A tima.
-Oslonili smo se na igrače koji su prošli kvalifikacioni ciklus i baraž sa Španijom. Pratimo i druge, svima su vrata otvorena do 1. juna, do tada svi mogu da se nametnu – izjavio je Dodić na konferenciji za medije.
Na Dodićevom spisku nalaze se:
Golmani: Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina), Nemanja Stevanović (Čukarički).
Odbrana: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojkovia (Čukarički), Aleksandar Filipović (Jagodina), Uroš Spajić (Tuluz), Aleksandar Pantić (Kordoba), Lazar Ćirković (Partizan), Darko Lazić (C. zvezda), Nemanja Petrović (Partizan), Bojan Nastić (Vojvodina).
Sredina terena: Goran Čaušić (Eskišehir), Nemanja Radoja (Selta), Darko Brašanac (Partizan), Srđan Mijailović (Kajzeri), Aleksandar Kovačević (C. zvezda), Milo? Jojić (Borusija Dortmund), Mirko Ivanić (Vojvodina).
Napad: Slavoljub Srnić (Čukarički), Uroš Đurđević (Vitese), Aleksandar Pešić (Tuluz), Aleksandar Čavrić (Genk), Luka Milunović (Platanijas).
Srbija će dočekati Švedsku u Novom Sadu 27. marta, a tri dana kasnije gostovaće u Italiji.

Povezana vest:  Srbija završava godinu na 29. mestu na rang-listi Fifa