david vilja gol

Vilja: Kada bi me pozvao Del Boske, otišao bih plivajući

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Španije David Vilja, trenutno član američkog Njujork Sitija, rekao je da bi „preplivao Atlantik“ kada bi ponovo dobio poziv selektora.
-Plivajući bih otišao na poziv Visentea Del Boskea – rekao je Vilja u intervjuu za španski radio „Onda sero“, čime je praktično demantovao da se posle Mundijala u Brazilu oprostio od reprezentacije.
-Nikada ne bih rekao ‘ne’ reprezentaciji. Od malih nogu sanjao sam da igram za velike klubove, ali je prvi dres u mojim snovima bio španski – rekao je Vilja, član šampionskog tima tima „Crvene furije“ na šampionatu Evrope 2008. i prvenstvu sveta 2010. godine.
On je zbog povrede propustio šampionat Evrope u Ukrajini i Poljskoj 2012.
Za reprezentaciju Španije odigrao je 97 utakmica i postigao rekordnih 59 golova.
Karijeru je počeo u Sportngu iz Hihona, a potom je nastupao za Saragosu, Valensiju, Barselonu i Atletiko Madrid.
Sa svim klubovima je osvajao trofeje, a posebno će pamtiti tri godine na Kamp nou, gde je osvojio sve što se moglo – dve titule u Primeri, Ligu šampiona, Kup kralja, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Španije i Evrope.
Tituli se radovao i sa Atletikom, dok je sa Saragosom i Valensijom osvajao Kup kralja.
U dresu Njujork Sitija započeo je odlično, posle dve utakmice ima gol i dve asistencije, a minulog vikenda proglašen je za igrača kola u MLS ligi.

Povezana vest:  Ikardi u Interu do 2019. godine