juventus slavlje

Nedved: Imamo šanse za plasman u polufinale LŠ

Direktor fudbalskog kluba Juventus Pavel Nedved ocenio je danas da njegova ekipa ima velike šanse da eliminiše Monako u četvrtfinalu Lige šampiona. Prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona Juventus će na svom terenu igrati protiv Monaka, 14. aprila, a revanš je na programu 22. aprila. 
-Imamo šansu da prođemo u sledeće kolo, a to je najvažnija stvar. Daćemo sve od sebe – rekao je Nedved za klupski sajt. 
Juventus je u osmini finala eliminisao Borusiju iz Dortmunda, a Monako je bio bolji od Arsenala. Trener Monaka Leonardo Žardim rekao je da je Juventus favorit. 
-Juventus je jedan od najboljih klubova i favoriti su u predstojećem duelu. Imali smo sreće što će se revanš igrati na našem terenu. Pokušaćemo da izvučemo najbolje što možemo iz ovog četvrtfinala – rekao je Žardim. 
Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je svaki protivnik u četvrtfinalu Lige šampiona kvalitetan, pa tako i Porto. Bajern će prvu utakmicu četvrtfinala igrati 15. aprila na gostujućem terenu protiv Porta, a revanš je na programu šest dana kasnije u Minhenu. 
-Žreb je žreb, a svaka ekipa ima poseban kvalitet. Porto i Šahtjor su bili u istoj grupi, pa smo gledali nekoliko njihovih utakmica. Porto ima lep i veliki stadion, ekipa je fizički jaka, napadači su brzi, ali u četvrtfinalu ne možete očekivati lake mečeve – rekao je Gvardiola. 
Porto je u osmini finala izbacio Bazel, a Bajern je bio ubedljiv protiv Šahtjora. Golman Bajerna Manuel Nojer rekao je da njegova ekipa zna šta da očekuje od duela u Portugalu. 
-Atmosfera (na stadionu) u Portu je uzavrela, gledao sam finale Lige šampiona protiv Monaka, 2004. godine. Atmosfera je bila sjajna. Neće nam biti lako sa takvim navijačima, ali igrali smo na mnogo stadiona i u različitim atmosferama i znamo šta da očekujemo – rekao je Nojer. 
Bivši golman Porta Vitor Baija rekao je da nije želeo Bajern u četvrtfinalu. 
-Oni su su najnepoželjniji protivnik, ali ništa nije nemoguće, obe ekipe počinju od nule. Prošli put kad smo igrali sa Bajernom (1987. godine u finalu) nismo bili favoriti, ali smo pobedili. Sve je moguće kada imate savršen dan – rekao je Baija. 
U ostalim utakmicama Atletiko Madrid će 14. aprila na svom terenu igrati protiv aktuelnog šampiona Evrope Real Madrida, a dan kasnije Pari Sen Žermen će na svom terenu igrati protiv Barselone. 

Povezana vest:  FIFA zadovoljna prodajom ulaznica za SP