inzaghiFilipo Inzaghi: Mogu prestići Milera, Van Bastena i Bađija

 

Jednogodišnji produžetak ugovora potpisali su juče (petak) fudbalski klub Milan i dugogodišnji napadač te ekipe Filipo Inzagi. Pipo, koji će u avgustu napuniti 37 godina u klubu je od 2001. što znači da će odigrati svoju desetu sezonu u crveno crnom dresu.

-Jednostavno ne mogu zamisliti proslavu golova ni u jednom drugom dresu. Na produženje sam pristao samo zato što smatram da svojom igrom i dalje mogu doprineti dobrobiti tima – rekao je Inzagi zbog čega ostaje među roso nerima, a zatim i nabrojao lične ciljeve:

Povezana vest:  Pobede Lajpciga, Hofenhajma i Borusije Dortmund

-Ja ću biti taj koji će odlučiti kada je vreme za penziju. Potreban mi je jedan pogodak da budem najbolji strelac svih vremena u evropskim takmičenjima, tri da se izjednačim sa Markom van Bastenom u dresu Milana, a još sedam da stignem Roberta Bađija na listi najboljih italijanskih golgetera. Mislim da sledeće sezone mogu do tog het trika.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Rezultati utakmica 13. kola, strelci i tabela Super lige

Gerd Miler postigao je 68 golova u evropskim utakmicama, Inzagi je na jednom manje, sa time da ih je 48 postigao u Ligi šampiona. Na listi najboljih Milanovih strelaca nalazi se šestom mestu i Van Bastenova 124 postignuta gola, a učinak Bađija o kojem je Inzagi govorio, odnosi se na ukupno 292 postignuta pogotka.