robert prosinecki kzn okt marakana2

Prosinečki: Real i Barselona su dva najbolja tima na svetu

Nekadašnji fudbaler madridskog Reala i Barselone Robert Prosinečki rekao je danas nema favorita uoči El Klasika i poručio da se sastaju dva najbolja tima na svetu.
-Igrao sam dosta utakmica El Klasika za obe ekipe i moram da kažem da je uvek neizvesno. Barselona igra u odličnoj formi, ali može da se dogodi da izgubi. Derbi mečevi su oduvek bili zanimljivi i nikada ne može nešto sa sigurnošću da prognozirate – rekao je za sajt Gol selektor reprezentacije Azerbejdžana.
Prosinečki je istakao da će Barselona od starta meča zaigrati napadački, iako bi joj i nerešen ishod odgovarao pošto ima bod više u odnosu na najvećeg rivala.
-Duel između Reala i Barselone gleda skoro ceo svet jer igraju dve najbolje ekipe na svetu. Verujem da će biti veoma zanimljivo jer je utakmica od velike važnosti. Barselona neće menjati svoj prepoznativ stil pošto u napadu ima sjajne individualce Mesija, Suareza i Nejmara, ali i Inijestu.
On je rekao da aktuelni šampion madridski Atletiko ne sme da se otpiše u trci za titulom Primere.
-Verujem da će trka za titulu voditi do samog kraja, a uprkos tome što zaostaje devet bodova Atletiko ne bi trebalo otpisivati. Trener Simeone je sagradio tim koji može da igra sa svakim na svetu – zaključio je bivši fudbaler i trener Crvene zvezde.
Prosinečki je 1991. godine prešao iz Crvene zvezde u Real, gde je proveo tri sezone, a u Barseloni je igrao u sezoni 1995/1996.

Povezana vest:  Murinjo želi da bude kao Ferguson