Liverpool Manchester UnitedMata šokirao Enfild, Džerard isključen

Fudbaleri Mancecster Junajteda savladali su danas u gostima ekipu Liverpula sa 2:1 i sa utakmicom više približili se na tabeli Premijer lige vodećem Čelsiju na samo pet bodova.
Veliki derbi engleskog fudbala obeležio je reprezentativac Španije Huan Mata postigavši dva majstorska gola za goste, ali i legenda Liverpula Stiven Džerard, koji je zbog nesportskog ponašanja dobio direktan crveni karton početkom drugog poluvremena, nepun minut nakon što je ušao u igru sa klupe.
Mančester Junajted je trijumfom u derbiju pokazao da može da se bori čak i za titulu, a sada zaostaje samo bod za trećeplasiranim Arsenalom na poziciji koja vodi direktno u Ligu šampiona.
U duelu punom uzbuđenja i varnica gosti su mogli da slave i ubedljivije, ali Vejn Runi u sudijskoj nadoknadi realizovao penal pošto je golman Minjole odbranio njegov udarac.
Liverpul je ostao na petoj pozicji sa pet bodova zaostatka za današnjim protivnikom.
Srpski napadač u timu domaćina Lazar Marković danas nije bio u kombinaciji za sastav.
Utakmici na Enfildu prisustvovali su legendarni Pele i bivši menadžer Junajteda Aleks Ferguson.
Liverpul – Mančester Junajted 1:2 (Staridž 69 – Mata 14, 59)
Od 17 sati igraju Hal – Čelsi i Kvins Park Rendžers – Everton.
Odigrano juče: Aston Vila – Svonsi 0:1, Mančester Siti – VBA 3:0, Njukasl – Arsenal 1:2, Sautempton – Barnli 2:0, Stouk – Kristal Palas 1:2, Totenhem – Lester 4:3, Vesthem – Sanderlend 1:0.
Tabela. Čelsi 64 boda, mančester Siti 61, Arsenal 60, Mančester Junajted 59, Liverpul 54, Sautempton i Totenhem po 53, Svonsi 43, itd.

Povezana vest:  OTVORENI TRENING ZVEZDE PRED 139. DERBI (VIDEO), Crveno beli spremni za duel večitih

PHOTO: Alex Livesey/Getty Images Sport