davor sukerLinta: Javnost ima pravo da zna stav o Šukeru


Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izjavio je danas da javnost ima pravo da zna stav Fudbalskog saveza Srbije (FSS) o kandidaturi predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske Davora Šukera u Izvršni komitet UEFA.

Linta je pozvao rukovodstvo FSS da pre sastanka UEFA u Beču javno povuče podršku Šukeru, jer će „u suprotnom preći crvenu liniju i napraviti grešku“.

Povezana vest:  Der Spiegel: Elf vodi par homoseksualaca

Linta je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio skandaloznom odluku Odbora za hitna pitanja FSS da neće javno izneti stav o kandidaturi Šukera.

-Javnost ima pravo da zna da li je rukovodstvo FŠ ostalo pri stavu da podrži čoveka koji je svojim proustaškim izjavama i postupcima u više navrata uvredio srpski, romski i jevrejski narod, a posebno stotine hiljada žrtava zločinačke Nezavisne države Hrvatske – rekao je Linta.

Povezana vest:  Alaves pobedio, Krstičić igrao četiri minuta, Katai na klupi

On je dodao da se postavlja pitanje zašto se Odbor za hitna pitanja FSS sada poziva na preporuku nadležnih iz UEFA da se javno ne govori o podršci kandidatima, a pre desetak dana je predsednik FSS Tomislav Karadžić javno govorio da će podržati Šukera.

Linta smatra da takvim stavom Odbor za hitna pitanja FSS nije pokazao profesionalni odnos prema tom pitanju, već je izazvao sumnju da jedna od najznačajnih srpskih institucija uporno podržava pristalicu ustaške ideologije iz jakog interesa.

Povezana vest:  Čukarički nadigrao Rad u gradskom derbiju