FRANZ BECKENBAUERFK CZ i Bekenbauer u projektu Fudbal za prijateljstvo

Kompanija Gazprom, zvanični partner UEFA Lige šampiona, lansirala je danas treću sezonu Međunarodnog dečijeg društveno odgovornog projekta Gazprom „Fudbal za prijateljstvo“.
Dana 25.04. sve zemlje učesnice proslaviće Međunarodni dan fudbala i prijateljstva.
Međunarodni turnir u uličnom fudbalu i treći međunarodni dečiji „Fudbal za prijateljstvo“ forum održaće se u Berlinu od 4.06 do 7.06.2015. Posle održavanja foruma svi učesnici prisustvovaće finalu UEFA Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Berlinu (Olympiastadion).
Od aktuelne treće sezone, projekat „Fudbal za prijateljstvo“ značajno se širi. Po prvi put projekat dočekuje mlade fudbalere iz Azije, a ukupni broj zemalja učesnica se povećava sa 16 na 24: Austrija, Belorusija, Belgija, Bugarska, Kina, Hrvatska, Češka Republika, Francuska, Japan, Nemačka, Mađarska, Italija, Kazahstan, Holandija, Poljska, Rusija, Srbija, Slovačka Republika, Slovenija, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina, i Velika Britanija.
«U skladu sa ostalim društveno odgovornim inicijativama naše kompanije, projekat „Fudbal za prijateljstvo“ želi da doprinese harmoničnom razvoju mladih naraštaja. Želimo da podržimo dečije interesovanje za zdraviji način života i njihove želje ka postizanju rezultata zajedničkim trudom. Projekat se zasniva na ideji prijateljstva i poštovanja za druge kulture. Ove jednostavne i osnovne vrednosti definišu dobrobit celokupnog društva. Zbog toga za nas je projekat „Fudbal za prijateljstvo“ prvi doprinos ka boljoj budućnosti», – izjavio je predsednik Upravnog odbora kompanije Gazprom, Aleksej Miler.
«Izuzetno mi je drago da je projekat „Fudbal za prijateljstvo“ ove godine izašao iz okvira Evrope, time što su Kina, Japan i Kazahstan svrstane među zemlje učesnice. Ovo je dokaz da univerzalne ljudske vrednosti nemaju granice i da su veoma važne za svakog od nas. Dečaci i devojčice, koji su učestvovali na prvom i drugom forumu „Fudbal za prijateljstvo“, postali su deo duha zajedničkog poštovanja i stasali su u ambasadore ideja jednakosti i zdravog načina života. Radost u njihovim očima govori više nego same reči. Uveren sam da će mladi sportisti koji učestvuju u ovom projektu učiniti sve što je do njih da ovaj svet postane bolje mesto za život», ‒ izjavio je globalni Ambasador projekta, Franc Bekenbauer.

Povezana vest:  Jagelka produžio ugovor sa Evertonom do 2015.