silvio berluskoni 2014

Berluskoni prodaje Milan Kinezima?

Vlasnik Milana Silvio Berluskoni mogao bi da proda klub poslovnoj grupi direktno povezanom sa kineskom vladom, prenose italijanski mediji.
Spekulacije oko prodaje sedmostrukog prvaka Evrope, koje su intenzivirane u poslednjih godinu dana, dolaze usred borbe slavnog fudbalskog kluba da popravi plasman u Seriji A i domogne se mesta koje vodi na evropsku scenu.
Pod vođstvom trenera Filipa Inzagija popularni roso-neri trenutno su osmoplasirani na tabeli sa 14 bodova zaostatka za ekipom rimskog Lacija na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a imaju čak 29 bodova manje od lidera Juventusa.
Usred stalne rezultatske krize Berluskoni nije mnogo ulagao u dovođenje vrhunskih igrača, pa su pojačane spekulacije da je rešio da „digne ruke“ od trofejnog kluba.
Kako prenosi „Askanjuz“, bivši italijanski premijer je tokom privatnog događaja u utorak uveče navodno rekao da je „prodaja 75 odsto kluba Kinezima urađena“.
Sportski dnevnik „Gazeta delo Sport“ ocenjuje da bi 75 posto akcija kluba Berluskoni mogao da proda između jedne i jedne i po milijarde evra.
Taj list navodi da je Milan jedan od najpopularnijih stranih klubova u Kini i da je pritisak da ga Berluskoni proda navodno došao direktno iz kineske vlade koja nastoji da podigne nivo sporta u zemlji.

Povezana vest:  Kovač: Nećemo parkirati autobus