Milorad Kosanovic 2013

Kosanović: Zvezda je favorit, ali bio je i Partizan

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da će njegovim fudbalerima značiti svaki bod koji osvoje u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde. 

-Sledi važan duel s timom koji pravi dobre rezultate ovog proleća. Teško gube i primaju golove, ali statistika ne mora da znači ništa. Sutra je novi dan, nova utakmica, a nama je najbitnije da se predstavimo u najboljem svetlu i kroz igru pokušamo ostvariti uspeh – rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.
Novi Pazar dočekuje sutra Crvenu zvezdu od 15.30 u utakmici 21. Kola Super lige Srbije. Meč će se igrati pred praznim tribinama zbog kazne koju je Novom Pazaru izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. 
-Šteta zbog praznih tribina. Iako smo prethodna dva rivala dočekali istom ambijentu, na to ne možeš da se navikneš – rekao je Kosanović. 
Crvena zvezda je druga na tabeli sa 45 bodova, dok je Novi Pazar na petom mestu sa 30. 
-Zvezda je favorit, ali i Partizan je bio još veći prošle jeseni. Nismo mi 12. ili 14, pa da smo toliki autsajderi. Ako većina misli da treba da izgubimo, onda možemo biti opušteni – rekao je Kosanović. 
-Zaista, ne razumem priče tog tipa, ali mi smo sportisti i imamo svoje ciljeve i zadatke. Dok postoji šansa treba se takmičiti. Ako su ispred nas i imaju svojih prednosti, to ne mora da znači da će da nas dobiju – kazao je strateg Pazaraca. 
Kosanović, koji je ranije u dva navrata bio trener Crvene zvezda, ocenio je da su crveno-beli kvalitetniji nego prošle jeseni, iako je istakao da ih poznaje koliko i svakog narednog protivnika. 
-Pratim ih u okviru potreba za utakmicu. Napravili su dodatnu selekciju, očistili neke stvari, pa sada imaju dosta korektan tim. Ako su igrači poput Miloša Bosančića i Aleksandra Kovačevića alternative, svakako su bolji. Mada, samo Partizan i Vojvodina su slabiji nego jesenas. To što su oni uradili tokom zime je nenormalno, ali oni znaju zašto je tako. Ostali su mnogo bolji, uključujući I nas – rekao je Kosanović. 
On je naglasio da je Super liga Srbije svedena na odnos Crvene zvezde i Partizana i da to nije dobro. 
-Važno je šta se njima dešava, a mi ostali smo koreografija. Koriste nas koliko im treba, što nije dobro. Zato i ispadaju u prvim kolima kvalifikacijama za evropska takmičenja. Ne znam šta im znači titula, osim da omogući ljudima koji ih vode da ostanu tu gde jesu. Slično je i u Fudbalskom savezu Srbije, u tom stručnom delu – istakao je Kosanović. 
Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se u subotu od 15.30 na Gradskom stadionu, a zbog kazne koja je izrečena domaćinu na tribinama neće biti publike. 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Istorijski uspeh Novog Zelanda