fkp aerodrom bgd II 05.02.2015Ilić i Babović podržali igrače Radničkog
 
Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da je njegov tim morao da se pomuči da pobedi Radnički 1923, a ujedno je i podržao kragujevačke fudbalere u borbi za opstanak kluba.
-Utakmica je bila izuzetno teška. Radnički se pokazao kao disciplinovana ekipa i morali smo da se pomučimo da bismo osvojili tri boda – rekao je Ilić novinarima.
Partizan je danas pobedio sa 2:1 u 21. kolu Super lige Srbije i tako stekao pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je izgubila u gostima od Novog Pazara. Ilić je novinarima u petak kazao da se nada da Zvezda neće pobediti.
-Nije da im želim najgore, ali sam priželjkivao njihov kiks, što sam juče rekao. Znam koliko je teško igrati u Pazaru i Partizan generalno teško tamo osvaja bodove. Sad je ‘plus pet’, ali daleko od toga da je sve gotovo, ima još mnogo utakmica do kraja – rekao je Ilić.
Radnički 1923 prolazi kroz teške trenutke, a igrači su ove nedelje napisali otvoreno pismo javnosti u kome su naveli da često nemaju ni šta da jedu, ni gde da treniraju, kao i da mesecima nisu dobili plate.
Na početku današnje utakmice svi su posedali na teren.
-Podržavam te momke. Oni su profesionalci i žive od fudbala I logično je da očekuju da dobiju novac. Nadam se da će njihov potez probuditi svest ljudi u Kragujevcu i da će im neko pomoći – rekao je Ilić.
Stefan Babović je priznao da je tim možda bio opterećen time što je znao rezultat iz Novog Pazara.
-Ovo je mnogo bitna pobeda za nas. Iskoristili smo ‘kiks’ večitog rivala. Moguće je da nas je i to što smo znali rezultat malo opteretilo u prvom poluvremenu. Ja sam očekivao da će svakako biti teška utakmica – rekao je Babović.
On je takođe izrazio podršku fudbalerima Radničkog.
-Srce me boli kad vidim fudbalere Radničkog, ali se iskreno nadam da će ih neko čuti i da će im pomoći – rekao je Babović.
Golman Radničkog Žarko Trifunović objasnio je današnji gest ekipe.
-Dogovorili smo se u svlačionici da sednemo na početku meča kako bismo skrenuli pažnju javnosti na naše probleme. Nadam se da će ovaj apel neko čuti i pomoći nam. Kragujevac zaslužuje Radnički, a Radnički zaslužuje da igra u Super ligi – rekao je Trifunović.
Povezana vest:  Sto ekipa na turniru u Novom Sadu