vucelic kzn part 26032015 003

Partizan osudio napad na Vučelićevu imovinu

Uprava Fudbalskog kluba Partizan najoštrije je osudila kriminalni napad na imovinu potpredsednika kluba Milorada Vučelića prilikom kojeg su sticajem srećnih okolnosti izbegnute teške posledice.
U saopštenju na klupskom sajtu Partizan je izrazio uverenje da će nadležni organi otkriti počinioca, odnosno počinioce tog krivičnog dela i saznati njihove motive, uz nadu da ti motivi neće biti povezani sa Vučelićevim angažmanom u fudbalskom sportu.
-On je, obzirom na funkciju i internu raspodelu poslova u upravi kluba, u poslednje vreme više puta javno iznosio stavove FK Partizan o odlukama klupskih organa i ukupnim zbivanjima u srpskom fudbalu, na način koji svakako nije i ne sme biti razlog za ovaj kriminalni akt – navodi se u saopštenju.
Uprava crno-belih ističe da, nezavisno od počinioca i motiva, napad na Vučelića još jednom treba da upozori sve koji rade u srpskom fudbalu „da se uzdrže od neodmerenih i zapaljivih izjava, prenošenja kafanskih priča u javnost, raznih oblika govora mržnje“.
-Nažalost, među navijačima svih klubova ima osoba sklonih nasilju i fudbalski radnici imaju posebnu odgovornost da javnim istupima ne raspiruju strasti i izazivaju navijačke tenzije. Borba za bodove i trofeje mora se voditi isključivo na sportski i fer način i ne sme dovesti do ugrožavanja bilo čije lične bezbednosti- zaključuje se u saopštenju Partizana.
Ranije danas redakcija nedeljnika „Pečat“, čiji je Vučelić glavni urednik, saopštila je da je na njegovu porodičnu kuću u Crvenki u utorak uveče bačen „molotovljev koktel“, osuđujući taj vandalski i necivilizovan čin.

Povezana vest:  Rolfsu preti prva suspenzija u karijeri