figo

Figo: Nije tačno da je cela Afrika za Blatera

Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Portugalac Luis Figo suprotstavio se tvrdnji čelnika Fudbalske konfederacije Afrike (CAF) Ise Hajatua da cela Afrika podržava aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera.
Hajatu je juče na kongresu CAF u Kairu rekao da će sve članice te organiacije, njih 54, glasati za Blatera na izborima u maju.
-Siguran sam da Hajatu nije govorio u ime svih članica CAF-a – rekao je Figo, bivši igrač Barselone, Reala i Intera i osvajač Zlatne lopte.
On e naglasio da se u trenutku kada je Hajatu saopštio podršku Blateru, nije čuo tako jak aplauz, koji je, inače, u ranijim prilikama bio praćen ovacijama.
-Ovoga puta čuo se samo normalan aplauz, što potvrđuje moje mišljenje da mnoge africke zemlje žele promene na bolje – rekao je Figo za Rojters.
Figo je dodao da ima predsednika afričkih federacija koji su ga uverili da će glasati za njega, ali da ne žele da se o tome javno izjašnjavaju „jer se plaše reakcije svojih federacija, ali i svojih zemalja“.
CAF je najbrojnija od šest kontinentalnih konfederacija, sa 54 od ukupno 209 članova FIFA koji će moći da glasaju na izborima u Cirihu 29. maja.
Pored Blatera i Figa, kandidati za mesto predsednika FIFA su i predsednik Fudbalske federacije Holandije Mihael van Prag i jordanski princ Ali bin Al Husein.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Juventus sigurno korača ka odbrani titule