Aurelio De Laurentiis

Predsednik Napolija zapretio igračima trening kampom

Predsednik italijanskog fudbalskog prvligaša Napolija Aurelio Di Laurentis zapretio je igračima da će ih poslati u trening kamp na neodređeno vreme, ukoliko ne poprave igru.
Di Laurentis je bio besan posle poraza kod kuće u drugoj utakmici polufinala Kupa Italije protiv Lacija od 1:0, kojim je ekipa ukupnim rezultatom 2:1 eliminisana iz daljeg takmičenja.
Ovaj poraz bila je kap koja je prevršila čašu njegovog strpljenja, pošto Napoli u poslednjih pet utakmica u Seriji A nije zabeležio nijednu pobedu, zbog čega su pali sa trećeg na šesto mesto na tabeli, uz minimalne šanse da se plasiraju za Ligu šampiona sledeće sezone.
-Ukoliko do kraja sezone ne bude promena, igrači će ići u trening kamp na neodređeno vreme – rekao je Di Laurentis, a prenosi agencija Rojters.
On je naglasio da „želi disciplinu u timu, pošto do sada nikada nije bilo problema sa isplatama zarada igračima“.
-Nikada nije bilo kašnjenja plata, postrošio sam u poslednjih 10 godina 386 miliona evra na nove igrače i od njih zahtevam posvećenost – rekao je Di Laurentis.
On je naglasio da u principu nije za praksu trening kampova, ali da će možda na to biti primoran.
-Odlazak u trening kampove nije baš popularan u gradu kao što je ovaj, ali se nadam da će ta pretnja probuditi ponos kod igrača – rekao je Di Laurentis.

Povezana vest:  Zvezda golovima u prvom poluvremenu pobedila Bačku

PHOTO: Giuseppe Bellini/Getty Images Sport