reprezentacija_kovilovo_grupnaSP JUŽNA AFRIKA

Počele pripreme Orlova

 

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Sportskom centru „Kovilovo“, gde su i formalno počele pripreme za predstojeće prvenstvo sveta u Južnoj Africi koje se održava od 11. juna do 11. jula.

Selektoru Radimiru Antiću javili su se svi pozvani fudbaleri osim Dejana Stankovića, kapitea Orlova, koji će se državnom timu priključiti u sredu u Austriji, gde će nacionalni tim Srbije sprovesti bažične pripreme. Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali napadači Marko Pantelić i Nikola Žigić, poručili su da naša reprezentacija ima želje i planove od kojih neće odstupiti.

Povezana vest:  FK Sloboda: Žrtve smo dogovorenog projekta

-Na Svetski kup idemo da dostojno reprezentujemo srpski fudbal, da potvrdimo sve ono što smo ostvarili u kvalifikacijama i od te namere nećemo odstupiti – rekao je Žigić.

Prema rečima dvojice napadača, zajednička želja je da se plasiramo u osminu finala, a potom da rasterećeni pokušamo da uradimo nešto više.

-Dobro su nam poznate vrednosti svih reprezentacija sa kojima ćemo igrati u Južnoj Africi. Ganu predvodi naš stručnjak Milovan Rajevac, sa kojim smo radili u Crvenoj zvezdi i sigurno je da on ima sve informacije o našoj igri. Mi, ipak verujemo u svoje snage i želimo da dobijemo sve tri utakmice u grupi – rekao je Žigić.

Povezana vest:  Barselona preokretom do pobede protiv Osasune

Njegovo mišljenje deli i Pantelić, koji je uveren da će naš državni tim nastaviti sa dobrim igrama iz kvalifikacija.

-Došli smo u reprezentaciju da pokažemo ono što zaista možemo. Svi koji su stigli na pripreme sigurno će učiniti sve da na najbolji način predstave naš fudbal. Razmišljamo o tome i samo smo tome posvećeni – rekao je Pantelić.

Povezana vest:  Rigorozne policijske mere zbog meča Zvezda - Galatasaraj