uefa logo copy

Albanija optužila UEFA za dvostruke standarde

Fudbalski savez Albanije optužio je danas Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) za dvostruke standarde, jer je Srbiji dodelia pobedu u prekinutom meču kvalifkacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.
Utakmica Srbije i Albanije, koja je igrana u Beogradu 14. Oktobra prošle godine, prekinuta je zbog nereda navijača, nakon što se iznad terena pojavio dron za koji je bila zakačen transparent sa mapom velike Albanije.
Uefa je registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali joj je oduzela tri boda i odredila da odigra dve utakmice bez publike u kvalifikacijama i kaznila Savez novčano 100.000 evra. Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 evra.
Oba Saveza žalila su se na te kazne, ali je Uefa odbila njihove žalbe, pa su se žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).
Fudbalski savez Albanije se sada nada da će CAS presuditi u njegovu korist, a poziva se na meč između Crne Gore i Rusije u kvalifikacijama za EURO, koji je prekinut zbog incidenata navijača u Podgorici i potom registrovan pobedom gostiju od 3:0.
-Fudbalski savez Albanije smatra da je ta odluka dobra i u skladu sa standardima i pravilima Uefa, a uzimajući u obzir šta se dve događalo u Podgorici. Savez, takođe, smatra da Uefa nije koristila iste aršine kada je reč o meču Srbija – Albanija, jer su srpski navijači bacali stolice, baklje, upaljače… – navodi se u današnjem saopštenju tog Saveza.
CAS će odluku o žalbama Srbije i Albanije doneti 17. aprila.

Povezana vest:  Hese ponovo operisan