luis van gal-press

Van Gal: Ne strepimo od Sitija

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je danas da njegova ekipa ne strepi od gradskog rivala Mančester sitija i da očekuje „napadačku utakmicu“ u predstojećem derbiju 32. kola Premijer lige.
-Duge lopte su nešto što je jako teško braniti. Ipak, protiv Sitija ne očekujem previše takvih pasova. Upravo zbog toga se ne plašim naših rivala iako smo od njih izgubili u poslednjem susretu. Siguran sam da će morati da budu koncetrisani na odbranu – rekao je Van Gal, a prenose britanski mediji.
Na stadionu Old traford sutra će se od 17.00 u derbiju 32. Kola Premijer lige sastati Mančester junajted i Mančester siti.
-Nadam se da protiv Sitija možemo da nastavimo sa dobrom formom. Imao sam veći strah od Aston Vile nego sada protiv Sitija, a to je zbog toga što će sada svaki igrač biti maksimalno motivisan I koncetrisan. Želimo pobedu protiv Sitija – kazao je Van Gal.
Siti je u jesenjem delu šampionata na svom stadionu savladao „crvene đavole“ sa 1:0, a crveni karton je na tom meču dobio defanzivac Juajteda Kris Smoling.
On je dodao da njegovi igrači u duel s „građanima“ moraju da uđu „hladne glave“ i da ne dozvole da na derbiju dobiju crveni karton.
-Uvek upozoravam igrače pred ovakve utakmice da moraju da kontrolišu emocije. Kontrola emocija je talenat. Morate da posedujete mnogo talenta da postanete profesionalni fudbaler, a jedan je svakako da znate da ne pravite oštar faul u situaciji kada imate već jedan žuti karton – ocenio je Van Gal.
Juanjted uoči ove utakmice zauzima treće mesto u Premijer ligi sa 62 boda, dok je Siti četvrtoplasirani sa bodom manje.

Povezana vest:  Lalatović će voditi Vojvodinu protiv Partizana