FUDBALSKA-LOPTAPRIPREME SP

Japan – Južna Koreja 0:2

 

U prijateljskoj utakmici koja je danas odigrana u Saitami, fudbalska reprezentacija Južne Koreje pobedila je Japan rezultatom 2:0.

Iako su od prvog do poslednjeg minuta imali veliku podršku 57.000 navijača, Japanci su odigrali veoma slabo i pokazali dosta slabosti uoči odlaska na prvenstvo sveta.

Koreju je u vođstvo doveo kapiten Park Đi sung već u šestom minutu. Prvotimac Mančester Junajteda je u solo akciji „nanizao“ gotovo čitavu odbranu domaćeg tima, a onda sa ivice šesnasterca silovitim udarcem savladao Seigo Narazakija.

Povezana vest:  Stadion Voždovca - svetla tačka srpskog fudbala

Jedinu pravu priliku za izjednačenje Japan je imao u 76. minutu, ali je udarac fudbalera Katanije Takajukija Morimota golman Južne Koreje Jung Sung rjeong uspeo da odbrani.

Konačan rezultat postavio je u nadoknadi vremena Park Ču jong udarcem sa bele tačke, nakon što je nad njim bio napravljen prekršaj u šesnaestercu.

Južna Koreja će na Svetskom kupu igrati u B grupi sa Grčkom, Argentinom i Nigerijom, dok će protivnici Japana u E grupi biti Kamerun, Holandija i Danska.

Povezana vest:  Ninković: Nema euforije zbog prvog mesta