darren fletcher
Vila iznendadila Totenhem, Palas nastavio da pobeđuje

Fudbaleri Aston Vile napravili su veliko iznenađenje u 32. kolu engleske Premijer lige, pošto su kao gosti golom Kristijana Bentekea sa 1:0 savladali Totenhem. 
Vila je tako zabeležila važnu pobedu u borbi za opstanak i sada je  15. na tabeli sa 32 boda, šest više od Kvins Parka koji je na 18. mestu koje vodi u drugu ligu. 
Totenhem je porazom značajno umanjio šanse za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i sada je sedmi sa 54 boda, sedam manje uz utakmicu više od četvrtoplasiranog Mančester sitija.
U borbu za opstanak se drugom uzastopnom pobedom uključio i Lester, koji je kao gost sa 3:2 dobio Vest Bromvič, iako je domaćin dva puta vodio. 
Lester je i dalje poslednji na prvenstvenoj tabeli sa 25 bodova, ali sada ima samo tri manje od Hala, koji je na mestu koje garantuje opstanak u Premijer ligi. 
Strelci za VBA bili su Daren Flečer i Kreg Gardner, dok su izjednačavali Dejvid Nadžent i Robert Hut. Pobednički gol u prvom minutu sudijske nadoknade vremena dao je Džejms Vardi. 
Kristal Palas je nastavio odličan niz i zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu. Londonski klub je u gostima bio ubedljiv protiv Sanderlenda I slavio 4:1. 
Het-trik je dao Janik Bolasi, jedan gol je dao Glen Marej, dok je počasni pogodak za domaćina postigao Konor Vikam. 
Sautempton je ponovo u trci za četvrto mesto, s obzirom na to da je pobedom nad Halom sa 2:0 prišao Sitiju na pet bodova. 
Strelci su bili Džejms Vord-Prous iz penala i Gracijano Pele. Srpski reprezentativac Dušan Tadić igrao je za

Sautempton od 61. minuta, dok Filip Đuričić nije bio u sastavu. 
Vest Hem i Stouk igrali su u Londonu nerešeno 1:1. Domaćin je vodio golom Arona Kresvel u sedmom minutu, a bod gostima doneo je Marko Arnautović u 95. 

Povezana vest:  Umro otac Žozea Morinja