zvezda trening (1)

Zvezda: FSS i sudije nam otimaju titulu

Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je danas saopštenje u kojem se navodi da Fudbalski savez Srbije (FSS) i sudijska organizacija pomažu Partizanu u trci za šampionsku titulu. Povod za reagovanje iz Ljutice Bogdana bila je jučerašnja utakmica Superlige između OFK Beograda i Partizana (1:3), odnosno prvi gol Andrije Živkovića.
-Sudija Glođović priznao je prvi gol postignut iz očiglednog ofsajda i to je nastavak politike protežiranja Partizana koju sprovode sudijska organizacija i FŠ. Pomoćni sudija Kaurin, koji dolazi iz istog grada odakle i predsednik FŠ Tomislav Karadžić, juče je svojom skandaloznom odlukom da dozvoli nastavak akcije iz koje je postignut vodeći gol, iako je bio očigledan ofsajd, direktno odlučio utakmicu i trasirao Partizanu put ka tituli – navodi se na sajtu crveno-belih.
Iz aktuelnog šampiona Srbije podsetili su da je Kaurin nedelju dana ranije sa razdaljine od 50 metara signalizirao glavnom sudiji penal protiv Crvene zvezde na utakmici u Novom Pazaru, iako, kako se navodi „to nije u njegovom delokrugu posla“.
-Da li treba da podsećamo na prvo kolo nastavka prvenstva protiv Voždovca kada je delegiran sudija koji je sinovac čoveka zaduženog za sudije u Partizanu i tom prilikom direktno pomogao Partizanu da izbegne poraz, a komisija za analizu suđenja njegovo suđenje ocenila besprekornim. Ili da glavni sudija nije svirao čist penal za Radnički iz Kragujevca pri rezultatu 2:1 za Partizan nekoliko minuta pre kraja utakmice, a onda se na kraju meča zahvaljuje nebu za dobro obavljen posao. Šta je to nego čista sudijska krađa i direktan uticaj na izgled tabele? – poručili su iz Zvezde i upitali ko delegira, ocenjuje i kroji sudijske liste.
Dalje se navodi da je „više nego jasno da je rukovodstvo Partizana stalnim napadima na Crvenu zvezdu u maniru „držte lopova“, želelo da skrene pažnju sa svojih nesportskih radnji.
-Javnost treba da zna da se u ovoj sezoni otvoreno otima za Partizan od strane sudija i FSS. Na početku lanca samim delegiranjem sudija, zatim njihovim analizama i na kraju krojenjem sudijskih lista. Zamislite strah kod sudija posle onolikog skidanja sudija sa lista prošle sezone, a te iste su bile kvalitetne i čestite šest sezona dok je Partizan osvajao titule. Čim je Crvena zvezda osvojila jednu titulu, u FSS su se setili da mnoge sudije ne odgovaraju i njihovim brisanjem su poslali jasnu poruku šta se očekuje u ovoj sezoni.
Iz Zvezde su pozvali sve odgovorne u državi da se izjasne da li Partizan i FŠ imaju mandat za ovakvu otimačinu i da li crno-beli po svaku cenu moraju da budu prvaci, ali i da li su dolaskom nove uprave postali državni projekat.

Povezana vest:  Grupa B: PSŽ bolji od Bajerna, Seltik pobedio Anderleh