juventus slavlje

Zaneti: Juventus može da osvoji Ligu šampiona

Legendarni kapiten, a sada potprednik Intera Havijer Zaneti rekao je danas da Juventus može da napravi iznednađenje i osvoji Ligu šampiona.
-Juventus ima kvalitet za titulu prvaka Evrope, ali ne sme da potceni Monako. Svi timovi koji su došlo do četvrtfinala su odlični i mogu da se bore do same zavšnice – rekao je Zaneti za Sport Medijaset.
Argentinac je istakao da će Interu biti potrebno vreme kako bi se vratio na stare staze, kada je bio šampion Evrope 2010. godine.
-Predsednik Tohir se trudi da podigne klub, ali potrebno mu je vreme jer je tek godinu dana na čelu. Napredak ide nešto sporije, a posebno je to teško u Italiji. Svi žele da imamo konkurentan tim, a Tohir hoće veliki Inter – zaključio je Zaneti.
Zaneti je za „neroazure“ od 1995. do 2014. godine odigrao 858 utakmica i postigao 21 gol, a osvojio je pet titula Serije A, Ligu šampiona, četiti nacionalna kupa, četiri Superkupa Italije, UEFA kup i Svetsko klupsko prvenstvo.
Zanetija je tokom karijere odlikovala izuzetna fižička pripremljenost, zbog čega je doživeo samo tri povrede, a sa aktivnim igranjem prestao je tek u 40. godini.
On je rekorder reprezentacije Argentine sa 145 utakmica, na kojima je postigao pet golova.

Povezana vest:  Duka: Odluka plod politčkih uticaja