philipp lahm

Lam: U četvrtfinalu nema lakih protivnika

Fudbaler Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je danas da njegova ekipa samopouzdano putuje u Porto, ali je i istakao da u četvrtfinalu Lige šampiona nema lakih protivnika. 
-Imamo dovoljno samopouzdanja da kažemo da ćemo pobediti, ako igramo našu igru, ako imamo loptu u svom posedu i igramo napadački. Ali, oni su opasna ekipa, sa dosta kvaliteta u napadu i sa dosta brzih I tehnički potkovanih igrača. Mi smo u četvrfinalu Lige šampiona, tako da više nema lakih protivnika – rekao je Lam za sajt Uefa.
Bajern sutra u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona gostuje protiv Porta. Ekipa Pepa Gvardiole poslednjih nekoliko nedalja ima veliki problem s povredama, ali je ipak ređala pobede, a u Porto putuje posle pobede nad Ajntrahtom od 3:0. 
I Filip Lam je bio van terena, ali je naveo da je poslednje dve nedelje dobro trenirao i da se sada oseća dobro. 
-Šteta što sam propustio utakmice osmine finala, kad ovo takmičenje praktično i počinje, ali lepo je vratiti se za četvrfinale. Biti među najboljim ekipa u Evropi je lepo – kazao je Lam. 
Bajern i Porto su se do sada sastajali dva puta u četvrtfinalu Lige šampiona, a Bavarci su oba puta izašli kao pobednici. Trener Porta Hulen Lopetegi rekao je da njegova ekipa spremna za predstojeći duel. 
-Pripremali smo se za ovaj deo sezone… Igrati u četvrfinalu nekog velikog takmičenja je nagrada za sve i imamo svoj san i ambiciju – rekao je Lopetegi. 
Portu je to sedmo učešće u četvrtfinalu Lige šampiona, ali je u narednu rundu najelitnijeg takmičenja prošao samo dva puta. Ipak, portugalska ekipa u meč protiv Bajerna ulazi takođe samopouzdana, jer je bez poraza na svom terenu u poslednjih devet evropskih mečeva.
Prvi meč četvrfinala Porta i Bajerna iz Minhena igra se sutra od 20.45 na stadionu Dragao. 

Povezana vest:  Ren preostali polufinalista francuskog Liga kupa