Gianluigi Buffon

Bufon: Penzija? Ne idem dok mi dobro ide

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon poručio je da nema nameru da završi karijeru, jer oseća da je i dalje u vrhunskoj formi, prenosi Rojters.
-Igrač se povlači onda kada oseti da više nije onaj stari na terenu – rekao je 37- godišnji Bufon posle pobede Juventusa protiv Monaka 1:0 u prvoj utakmici četvtrtfinala Lige šampiona.
On je dodao da bi bila šteta ukoliko bi se sada povukao.
-Nastaviću da igram dok god mi dobro ide. Zašto se oprostiti od fudbala, ako igraš dobro – retorički je zapitao Bufon i dodao da će se na prvi znak slabosti povući iz fudbala.
Bufon koji je pomogao Juventusu da osvoji tri uzastopne titule prvaka Italije, a i dalje je prvi golman italijanskog nacionalnog tima, imao je u utorak tri sjajne odbrane kojima je sprečio Monako da dođe do gola u gostima.
Bufon je 2001. godine iz Parme stigao u Juventus i ostao i 2006. kada je klub zbog skandala sa nameštanjem rezultata u aferi „Kalčopoli“ izbačen u Seriju B. Za reprezentaciju Italije odigrao je rekordnih 147 utakmica i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka sveta u Nemačkoj 2006. godine.

Povezana vest:  Anćeloti: Sezone je tek počela, bićemo bolji