partizan slavlje

Ninković: Pet bodova je dovoljno da odigramo pametno

Fudbaler Partizana Nikola Ninković rekao je danas da je prednost crno-belih od pet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu dovoljna da on i njegovi saigrači predstojeći „večiti derbi“ odigraju pametno. 
-Ta prednosti ne bi trebalo da nas opterećuje. Posle derbija ima još šest utakmica do kraja. Koliko je prednost velika, toliko može brzo i da se istopi. Imali smo šest bodova posle jesenjeg dela šampionata, pa su se oni vratili na dva… – rekao je Ninković novinarima u Sportskom centru Teleoptik. 
-Pet bodova je sasvim dovoljno da odigramo pametno i bez jurcanja – dodao je Ninković. 
Partizan u subotu gostuje Zvezdi u utakmici 24. kola Super lige Srbije. Crno-beli u 148. „večiti derbi“ ulaze sa pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu. Ninković je istakao da u prvom timu crno-belih ima mnogo Partizanove dece, ali i iskusnih igrača koji vrlo dobro znaju šta znači igrati derbi. 
On je, takođe, naveo da Partizan u svojim redovima trenutno ima pet-šest igrača koji mogu da reše meč. 
-Najviše bih voleo da ja budem taj koji će da reši derbi, ali stvarno je svejedno ko će da postigne gol, bitno je da se dobije ta utakmica. Na našu sreću, imamo tri-četiri igrača koji su u fenomenalnoj formi, imamo njih pet-šet koji mogu da budu junaci – kazao je Ninković. 
Golman Partizana Živko Živković, koji će debitovati u derbiju u seniorskoj konkurenciji, kazao je da nema tremu zbog toga i da se za subotnji meč sprema kao za svaki drugi. Dodao je da i u slučaju pobede Partizana prvenstvo neće biti rešeno. 
-Mi smo Partizan i u svakoj utakmici idemo na pobedu, tako će biti I sada. Imamo blagu prednost, ali utakmice sa Zvezdom su uvek bile specifične, jake, tvrde… Ima još mnogo do kraja šampionata I ništa neće biti rešeno u derbiju – rekao je Živković. 
I Živković je, kao i Ninković, naveo da nije važno koji će igrač rešiti meč. 
-Najbitnije je da odigramo dobru utakmicu, a ko će da je reši nije bitno. Mi smo tim, a tim će uvek izbaciti jednog pojedinca – rekao je golman Partizana. 
Meč između Partizna i Zvezde igraće se u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić. 

Povezana vest:  Mesi dobio svoju kolekciju nezamenljivih tokena