pep

Rumenige: Gvardiola na klupi najmanje do leta 2016. godine

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola ostaće na kormilu najmanje do isteka ugovora 2016. godine, potvrdio je danas direktor bavarskog klupa Karl-Hajnc Rumenige.
Gvardiola, koji se pridružio Bajernu 2013, pošto je sa Barselonom osvojio 14 titula u peirodu od četiri godine, na meti je nekoliko evropskih klubova, a pominje se njegov eventualni prelazak u Mančester siti.
Spekulacije o budućnosti Gvardiole intenzivirale su se u danima posle poraza od Porta rezultatom 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a naročito po odlasku dugogodišnjeg timskog lekara iz kluba.
Ipak, demoliranje Porta u revanš meču 6:1 i plasman u polufinale potvrdilo je da Bajern ima šanse da drugi put u istorjii, posle 2013. godine osvoji „triplu krunu“.
-Vrlo dobro znam da će Gvardiola biti trener najmanje do 30. juna 2016 – rekao je Rumenige za „Bild“,a prenosi agencija Rojters.
On je naglasio da će se pregovori o eventualnom produženju ugovora voditi u drugom delu godine.
-Cilj je da Gvardioli bude produžen ugovor i mislim da postoje velike šanse da on ostane trener i posle 2016 – rekao je Rumenige.
On je naglasio da nedavni kontakti Gvardiole i njegovog bivšeg kolege iz Barselone Čikija Bageristajna, koji je sada sportski direktor Sitija, ne zabrinjava čelnike Bajerna.
-Nisam zabrinut zbog toga. To samo potvrđuje njegov kvalitet – rekao je Rumenige.
Bajern bi već za vikend mogao da osvoji titulu u Bundesligi, a predstoji mu potom finalni meč Kupa Nemačke protiv Borusije iz Dortmunda, pre učešća u polufinalu LŠ sledećeg meseca.

Povezana vest:  Van Basten: Sa Putinom sam razgovarao samo o fudbalu