milinkovic cz par 148derbii 25042015 031Milinković: Rivalstvo, a ne ostrašćenost i mržnja

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je da je svima na terenu bilo neprijatno zbog dešavanja na tribinama uoči večerašnjeg duela sa Crvenom zvezdom.
-Nije bilo lako i prijatno. Sve smo pripremili, momci su ušli u ritam utakmice i to se sve odložilo. Ali, nekako smo se adaptirali. Neka da bog da nikad ne bude takvih scena. Rivalstvo da, ali ne ostrašćenost i mržnja – rekao je Milinković novinarima posle utakmice.
Duel Zvezde i Partizana na stadionu „Rajko Mitić“ počeo je sa skoro 45 minuta zakašnjenja zbog nereda na tribinama.
-Utakmica je počela sa mnogo tenzija, a igrači nisu bili krivi za to. Bilo je teško ući u utakmicu sa 40 minuta odlaganja. Sve je proteklo fer između igrača i stručnog štaba – rekao je Milinković.
Partizan je zadržao pet bodova prednosti nad drugoplasiranom Zvezdom, posle 24 kola, pošto je kao gost igrao bez golova sa „večitim“ rivalom.
-Značajno je i to što imamo bolji međusobni skor. Poštujemo svakog protivnika i učinićemo sve što je do nas da sačuvamo prednost jer želimo titulu-kazao je Milinković.
On je naveo da njegova ekipa nije imala za cilj da osvoji bod, ali da je zadovoljan rezultatom.
-Partizan nije ušao u utakmicu sa ciljem da osvoji bod već da napravi nešto više. Ipak, zadovoljan sam ostvarenim. Igra je bila fer jer su tenzija i ulog bili veliki – dodao je trener crno-belih.
On nije želeo da se složi sa ocenom da je njegova ekipa igrala bez klasičnog napadača, rekavši da je Petar Grbić igrao špica tokom karijere.
-Ne stoji ocena da je Partizan igrao bez špica. Nametnula nam se ideja da Grbića stavim u napad jer je pre dve-tri sezone igrao kao špic i na Marakani dao dva gola, doduše dok sam vodio OFK Beograd. Za malo da nam prođe ta ideja – rekao je Milinković.
Partizan će u narednom kolu u sredu dočekati Jagodinu, dok će Zvezda gostovati Donjem Sremu.

Povezana vest:  SP JAR, U Slovačkoj počelo slavlje posle plasmana u drugi krug

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES