DONJI SREM-ZVEZDA 27

Zvezda pobedila Donji Srem i ostala u trci za titulu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Novom Sadu ekipu Donjeg Srema sa 3:1 (0:0) u premijernoj utakmici 25. kola Superlige Srbije.
Trijumf, koji crveno-bele ostavlja u trci za titulu, doneo je Darko Lazović golovima u 60. i u 88, a u strelce su se upisali još napadač Zvezde Petar Orlandić u 50. i Risto Mitrevski iz Donjeg Srema u 54. minutu.
Tim Nenada Lalatović ponovo nije briljirao, ali je zabeležio pobedu i prišao lideru Partizanu na dva boda zaostatka, koji večeras u Humskoj dočekuje Jagodinu.
Donji Srem se opredelio za defanzivniju igru od starta meča, što je donelo inicijativu fudbalera Crvene zvezde, ali Luka Jović i Saša Stojanović nisu bili precizni iz povoljnih prilika.
Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je vezista Sremaca Dino Šarac u 20. minutu kada je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Rajkovićem šutirao pored gola.
Najviše uzbuđenja na današnjem meču viđeno je od 50. do 60. minuta kada su postignuta tri gola. Prvo je Zvezda došla u vođstvo prvencem Orlandića, nakon što je glavom sproveo loptu u mrežu posle centaršuta Jovića.
Nije dugo trajala prednost crveno-belih pošto je štoper Donjeg Srema Mitrevski posle prekida i očajno postavljene odbrane Zvezde izjednačio rezultat.
Ipak, najbolji akter duela na stadionu Karađorđe Darko Lazović namestio je loptu sa nekih 25 metara i iz „slobodnjaka“ pogodio rašlje golmana Belića, a u finišu je posle kontre lob udarcem potvrdio trijumf svog tima.
Rezultati i strelci 25. kola:
Donji Srem – Crvena zvezda 1:3 (Mitrevski 54. – Orlandić 50, Lazović 60, 88)
Danas:
Čukarički – OFK Beograd (17 sati)
Voždovac – Vojvodina
Novi Pazar – Napredak
Rad – Mladost Lučani
Radnički Kragujevac – Radnički Niš
Partizan – Jagodina (18.30)
Borac Čačak – Spartak Subotica (19)
Tabela: Partizan 57 bodova, Crvena zvezda 55, Čukarički 47, Vojvodina 40, Novi Pazar 39, OFK Beograd 35, Rad 34, Jagodina 30, Mladost Lučani 30, Borac Čačak 26, Radnički Niš 26, Donji Srem 25, Spartak Subotica 25, Napredak 24, Voždovac 21, Radnički Kragujevac 15.

Povezana vest:  Finale Kupa: Partizan za duplu krunu, Zvezda za melem