liverpul QPRPobede Liverpula, Aston Vile i Sanderlenda

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na svom terenu Kvins Park Rendžers sa 2:1, u utakmici 35. Kola Premijer lige i zadržali šanse za plasman u Ligu šampiona, dok je Aston Vila kao domaćin pobedila Everton sa 3:2 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak.
U svih šest današnjih utakmica pobedile su domaće ekipe.
Liverpul je poveo u 20. minutu golom Felipea Kutinja, a izjednačio je Liroj Fer u 73. minutu. On je posle gola podigao dres i pokazao majicu sa porukom podrške bivšem reprezentivcu Engleske Riju Ferdinandu povodom smrti supruge.
„Crveni“ su mogli da povedu u 79. minutu, ali je Stiven Džerardpromašio penal. Kapiten se iskupio u 87. minutu postigavši pobednonosni pogodak, odnosno svoj 184. gol za Liverpul.
Srpski fudbaler Lazar Marković u igru je ušao u 85. minutu.
Liverpul je ostao u igri za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, zauzima peto mesto sa 61 bodom, četiri više, ali i utakmicom više od četvroplasiranog Mančester junajteda. Kvins Park Rendžers je pretposlednji sa 27 bodova i ima sedam bodova manje od Lestera koji je van opasne zone.
Fudbaleri Lestera pobedili su na svom terenu Njukasl sa 3:0, naneli mu osmi uzastopni poraz, ali i uvećali svoje šanse za opstanak.
Lester je poveo u prvom minutu golom Leonarda Uloe, a vođstvo je duplirao Ves Morgan u 17. minutu. Konačan rezultat postavio je Uloa u 48. minutu iz jedanaesterca.
Njukasl je utakmicu završio sa devetoricom igrača, pošto su zbogdva žuta kartona isključeni Majk Vilijamson i Daril Janmat.
Lester je posle pet pobeda u šest kola 17. na tabeli sa 34 boda, dok je Njukasl tri kola pre kraja 15. sa 35 bodova, na pet bodova od zone ispadanja.
Fudbaleri Aston Vile pobedili su u Birmingemu Everton sa 3:2 I ostvarili drugu pobedu u poslednjih šest utakmica.
Aston Vila povela je sa 2:0 golovima Kristijana Bentekea u 11. i 45. minutu. Romelu Lukaku smanjio je zaostatak u 60. minutu iz penala, a dva gola prednosti domaćima vratio je Tom Kleverli pet minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Fil Džekelka u 90. minutu.
Aston Vila zauzima 14. mesto na tabeli sa 35 bodova, a Everton je 11. sa 44 boda.
Fudbaleri Sanderlenda pobedili su Sautmepton sa 2:1 i zadržali šanse za opstanak u ligi. Domaći su pobedili golovima Đordija Gomesa, u 22. i 55. minutu, a oba gola postigao je iz penala. Jedini pogodak za Sautmepton postigao je Sadio Mane u 22. minutu.
Sanderlend je u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 33 boda,bodom manje od Lestera, a Sautempton zauzima sedmo sa 57 bodova i ugrozio je šanse za plasman u Ligu Evropa.
Svonsi je na svom terenu pobedio Stouk sa 2:0, a Vest Hem je bio bolji od Barnlija sa 1:0.
Kasnije igraju Mančester junajted i Vest Bromvič Albion.

Povezana vest:  Božović: Ovde se ne bi snašao ni najbolji sudija iz Evrope

PHOTO: Alex Livesey/Getty Images Sport