Carlsberg_greenCarlsberg – tradicionalni sponzor UEFA Evropskog prvenstva
Carlsberg grupacija biće sponzor jednog od najvećih fudbalskih događaja na svetu – 14. UEFA evropskog prvenstva u fudbalu 2012. godine, koje će se po prvi put održati u Istočnoj Evropi. Završni turnir biće održan na četiri stadiona u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna do 1. jula 2012. godine. Pod sloganom ’Zajedno stvaramo istoriju’ ovo prvenstvo je sedmi turnir zaredom na kome je Carlsberg zvanični partner. I ove godine kompanija će sprovesti globalne kampanje i ugostiti sve navijače u navijačkim zonama i parkovima u osam gradova domaćina.
-Saradnja između Carlsberga i UEFA-e neprestano raste, a prvenstvo 2012. godine samo je još jedna potvrda našeg entuzijazma i posvećenosti vrhunskom evropskom fudbalu. Interesovanje i tradicija fudbala u Poljskoj i Ukrajini, su ogromni i zato nam je izuzetno drago što smo deo ovog uzbudljivog turnira – kaže Jorgen Buhl Rasmussen, predsednik Carlsberg grupacije.
Kompanija Carlsberg postala je sponzor UEFA evropskog prvenstva daleke 1988. godine i od tada podržava razvoj vrhunskog fudbala kroz brojna sponzorstva klubova, turnira i nacionalnih reprezentacija. Uspešna saradnja sa UEFA-om traje više od dve decenije, a od ključne važnosti za kompaniju jeste isticanje pozitivne navijačke kulture i potencijal za stvaranje jedinstvenog navijačkog iskustva. Tokom Evropskog prvenstva 2008, više od 5 miliona navijača je posetilo zone i parkove za za javno gledanje utakmica koje je Carlsberg sponzorisao u Austriji i Švajcarskoj.
Procenjuje se da će mečeve Evropskog prvenstva 2012. godine gledati nekoliko milijardi TV gledalaca sa više od 200 teritorija, a očekuje se da ih bude 1,4 miliona na turniru u Poljskoj i Ukrajini.
Povezana vest:  Tošak novi selektor Makedonije