Mesi srušio Bajern, Barselona na korak od finala
 
Fudbaleri Barselone savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Bajerna iz Minhena sa 3:0, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.
Velikani evropskog fudbala ispunili su očekivanja prepunog stadiona Nou Kamp, gde je domaćin ostvario i šestu pobedu zaredom ove sezone u elitnom takmičenju.
Prema prikazanoj igri, Barselona je mogla da slavi i ubedljivije, Suarez, Mesi i Nejmar u više navrata nisu bili precizni, ali je sasvim izvesno da su Katalonci sa tri gola viška pred revanš u Minhenu na na samim vratima finala.
Junak susreta bio je dvostruki strelac i najbolji igrač Barselone Lionel Mesi, koji je odličnog protivničkog golmana Manuela Nojera savladao u 77. i 80. minutu, da bi ubedljiv trijumf osigurao Nejmar u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Prvi deo utakmice protekao je bez golova, međutim, igralo se na visokom nivou i u snažnom tempu. Trener Pep Gvardiola, koji se u Barseloni pojavio prvi put na takmičarskom meču otkako je napustio klupu kluba sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti, opredelio se za nešto defanzivniju formaciju Bajerna, oslabljenog neigranjem ključnih poluga Arjena Robena i Franka Riberija.
Takva taktika je uspevala, iako su domaćini, zahvaljujući i Nojeru, prokockali izgledne šanse, i dugo se činilo da bi Bavarci mogli potpuno zadovoljni da se vrate kući.
Sve je „mirisalo“ na remi do završnice, kada je na scenu u pravom svetlu konačno stupio maestralni Mesi i sa kamatom naplatio prethodne promašaje.
Najpre je krunisao bolju igru svog tima kada je prihvatuio loptu na ivici šesnaesterca i preciznim šutem poslao loptu u levi donji ugao, da bi tri minuta kasnije prevario protivnika, a potom u stilu istinskog majstora prebacio Nojera za velikih 2:0.
Ubedljiv i zaslužen trijumf Barselone osigurao je Nejmar u sudijskoj nadoknadi na oduševljenje mnogobrojnih navijača, koji su uživali u dobrom fudbalu i blistavoj pobedi svojih ljubimaca.
Barselona – Bajern Minhen 3:0 (Mesi 77, 80, Nejmar 90+4)
Ekipe su igrale u sledećim sastavima:
Barselona: Ter Štegen, Alba, Maskerano (od 89. Bartra), Pike, Alveš, Buskets, Inijesta (od 87. Rafinja), Rakitić (od 82. Ćavi), Nejmar, Mesi, Suarez.
Bajern: Nojer, Bernat, Boateng, Benatija, Rafinja, Lam, Alkantara, Ćabi Alonso, Švajnštajger, Miler (od 79. Gece), Levandovski.
Sudio je Nikola Ricoli iz Italije.
Revanš susret igra se 12. maja u Minhenu.
Odigrano juče: Juventus – Real Madrid 2:1 (revanš 13. maja).
Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Maradona: Grondona je izopačen