pep gvardiola

Da li se Bajern predao? Barsa stiže u Minhen 

Revanš meč polufinala Lige šampiona između Bajerna i Barselone na „Alijanc areni“ trebalo je da bude spektakl, fudbalski rat dva giganta vredan finala u Berlinu, a posle 3:0 za Katalonce na Kamp nou po svemu sudeći biće puka formalnost.
Ili možda ipak neće? Da li se Bajern već predao? Hoće li Pep Gvardiola, ako ništa, pokušati da klubu u kome je proveo skoro ceo život vrati milo za drago? Može li po ko zna koji put da pobedi nemački mentalitet?
-Igrači još nisu na odmoru, ali očigledno je da su misle negde drugo – izjavio je Gvardiola posle izennađućeg poraza od lokalnog rivala Augzburga minulog vikenda.
To je, na neki način i očekivano, tri dana posle debakla u Barseloni. 
-Sezona još nije gotova, u fudbalu ništa nije nemoguće, svi smo to videli više puta – poručio je kapiten Filip Lam.
Za razliku od Bajerna, koji je očigledno i dalje u „nokdanu“ u redovima Barselone trenutno „teče med i mleko“.
Fantastična pobeda protiv Bavaraca dodatno je dobila na značaju ovog vikenda, trijumfom protiv Sosijedada, koji je uz remi Reala i Valensije, doveo tim Luisa Enrikea na korak od titule.
Prva meč lopta sledi već posle Minhena, i to protiv još uvek aktuelnog šampiona Atletika, na njegovom terenu, što znači da Barselona ima šansu da osvoji titulu, baš onako je prošle godine ostala bez nje.
-U Minhenu želimo da se nadigravamo i ostvarimo još jednu pobedu. Najveća greška bila bi da pomislimo da je sve gotovo – poručio je Dani Alveš.
Revanš utakmica između Bajerna i Barselone igra se sutra od 20.45. 
U drugom polufinalu, u sredu, sastaju se Real Madrid i Juventus. U prvom meču italijanski šampion slavio je sa 2:1.

Povezana vest:  Kedira se vraća u reperezentaciju