barsa slavlje

Pirova pobeda Bajerna, Barselona u finalu Lige šampiona

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Lige šampiona iako su večeras u Minhenu, u revanš utakmici polufinala, izgubili od ekipe domaćeg Bajerna sa 3:2.
Prvi meč na Nou Kampu Barselona je ubedljivo dobila rezultatom 3:0.
Bajern je silovito otvorio meč i poveo već u 7. minutu posle kornera, pa se činilo da bi nemački prvak mogao u nastavku čak i do podviga.
Nošen podrškom sa tribina, tim Pepa Gvardiole vršio je pritisak na Katalonce i stvarao šanse, međutim, usledile su kombinacije fantastičnog Barseloninog trija Mesi-Suarez-Nejmar i već nakon dvadesetak minuta kola bavarskog velikana krenula su nizbrdo.
Iz gotovo preslikanih akcija brazilski napadač Nejmar do kraja poluvremena dva puta je matirao golmana Manuela Nojera i već tada je bilo izvesno da od čuda na Alijanc Areni neće biti ništa.
U nastavku utakmice Barselona je zaigrala povučenije, Bajern je to iskoristio i golovima Levandovskog i Milera napravio preokret za „Pirovu pobedu“ i samo častan oproštaj Bajerna od elitnog takmičenja.
Katalonci će osmi put igrati u finalu i u prilici su da osvoje peti trofej prvaka Evrope.
Bajern Minhen – Barselona 3:2 (Benatija 7, Levandovski 59, Miler 74 – Nejmar 25, 29)
Ekipe su igrale u sledećim sastavima:
Bajern Minhen: Nojer, Bernat, Boateng, Benatija, Rafinja, Alkantara, Alonso, Švajnštajger (od 87. Martinez), Lam (od 68. Rode), Miler (od 87. Gece), Levandovski.
Barselona: Ter Štegen, Alba, Maskerano, Pike, Alveš, Buskets, Inijesta (od 75. Ćavi), Rakitić (od 72. Matje), Nejmar, Mesi, Suarez (od 46. Pedro).
Sudio je Mark Klatenburg iz Engleske.
U drugom revanšu polufinala sutra od 20.45 sati u Madridu igraju Real i Juventus (prvi meč 1:2).
Finale Lige šampiona na programu je 6. juna u Berlinu.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Došao sam da bih osvojio nešto u Meksiku