lalatovic ljutLalatović: Većina igrača nije svesna Zvezdinog dresa

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović preuzeo je odgovornost za neočekivani poraz od kragujevačkog Radničkog i najavio da će na kraju sezone najverovatnije napustiti klupu dosadašnjeg šampiona Srbije.
Crveno-beli su večeras na domaćem terenu izgubili rezultatom 2:1 od tima koji je i teoretski ispao iz nacionalne Superlige.
-Ne bih voleo previše da pričam vruće glave. Kritike zaslužujemo, odnos prema igri je sraman, a i mene je sramota. Da mogu, u zemlju bih propao. Ne mogu da razumem da se ovako odigra protiv tima koji je ispao, bez volje, žara… – rekao je Lalatović na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.
On je istakao da većina igrača nije svesna dresa Crvene zvezde.
-Možeš da izgubis, ali da se ne boriš to ne smeš. Upozoravao sam pre utakmice, možda nisam trener za Zvezdu, ali i bar 70 odsto igračkog kadra. Ako je Zvezdi potreban novi trener, onda mora da se pojača sa minimum 10-12 igrača. Grb Zvezde je težak, ali ja sam kriv.
Lalatović je često tokom sezone hvalio svoje igrače.
-Kada puštam vojsku u rat moram da je hvalim, to je za dobrobit Zvezde. Sve što sam radio bilo je na moju štetu. Ja sam pošten i iskren, a ovo je naša realnost – istakao je on.
Mladi trener kazao da će voditi tim do kraja sezone, ako uprava tako bude želela.
-Neću biti kao Sa Pinto, koji je otišao odmah posle izgubljene titule. Poginuo sam hrabro i zbog kluba. Nisam gledao sebe, već klub. Dao bih sve na svetu da je Zvezda uzela titulu – zaključio je Lalatović.
Trener radničkog Neško Milovanović rekao je da je njegov tim ostvario istorijsku pobedu.
-Ostvarila mi se velika želja. Ovde su padale brojne kvalitetnije ekipe, pod velikim sam utiskom. Čestitam mojim momcima na velikoj borbi. Ponosim se ovom decom i prvom pobedom u istoriji nad Zvezdom na njenom terenu – zaključio je Milovanović.

Povezana vest:  Milanović: Crvena zvezda i Partizan će otići u istoriju