FSS logoFK Spartak: Neistine u saopštenju Donjeg Srema

Fudbalski klub Spartak pozvao je nadležne organe Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da izvrše analizu utakmice protiv Donjeg Srema i donesu svoje ocene, reagujući na saopštenje kluba iz Pećinaca u vezi susreta 28. kola Superlige.
Subotičani su u nedelju na domaćem terenu pobedili Pećinčane sa 3:2 golom iz penala u sudijskoj nadoknadi (3:2), a rukovodstvo Donjeg Srema ranije danas navelo je da „mnogi ne žele njihov klub u Superligi“ i poručilo da postoje sumnje da će Spartak do kraja borbe za opstanak „namestiti“ utakmicu protiv Rada.
-Mi u organe FSS imamo puno poverenje. Ne ocenjujemo suđenje, iako smo mnogo puta bili oštećeni. Dragi sportski prijatelji, da je vama neko pre mesec dana, kako kažete u saopštenju, rekao da ćete biti izbačeni iz lige to bi do sada objavili mnogo puta i udarali bi u sva zvona. Zbog čega ste ćutali -, stoji, između ostalog, u saopštenju Spartaka kao odgovor Donjem Sremu.
-Sada kada ste izgubili utakmicu želite da ukinete Spartaku osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu. Ovakva hajka na jedan klub nije zabeležena, a mi vam na to odgovaramo da će se Spartak u subotu sportski boriti i da se nadamo pobedi na Banjici, da ćemo biti korak bliže opstanku, što i vama želimo – poručuje se u saopštenju Subotičana.
Posle jučerašnje pobede Spartak zauzima 14. mesto na tabeli Superlige Srbije sa 28 bodova, dok je Donji Srem na poziciji niže i sa dva boda manje.

Povezana vest:  Kiks Marseja u trci za titulu